banner249

Borç parayla şampiyonaya hazırlanıyor

denizlili arnold schwarzenegger, borç para ile avrupa ve dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Borç parayla şampiyonaya hazırlanıyor
banner240

Resim öğretmenliğinden kazandığını şampiyonaya girebilmek için vücuduna harcayan Denizlili Arnold, kendisine sahip çıkacak kişi ya da kulüp arıyor

Geçtiğimiz yıl “Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyon Kupası Türkiye Milli Takım Seçmeleri”nde Türkiye ikincisi olan Denizlili Emre Serkan Budakda (38), 2012’de düzenlenecek Avrupa ve dünya şampiyonasına hazırlanmak için destek arıyor. Resim öğretmenliğinden kazandığı parayı vücuduna harcayan Budakda, bir çok kişinin haberi bile olmayan spor dalında Denizli’yi temsil etmek istiyor. Ressam İbrahim Çallı İlköğretim Okulu’nda resim öğretmenliği yapan Emre Serkan Budakda’nın 18 yaşında iken başladığı vücut geliştirme tutkusu, geçtiğimiz yıl arkadaşlarının teşviki ile spor müsabakalarına girmeye dönüştü. Arkadaşlarının Federasyon Şampiyonası için Ankara’da düzenlenecek Türkiye Milli Takım Seçmeleri’ne girme tavsiyesine uyan Budakda, burada Türkiye ikincisi olmayı başardı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığı özel izin ve kısa bir hazırlıkla ilk katıldığı müsabakada Muğlalı rakibi Onur Elibol’un ardından Türkiye ikincisi olmayı başaran Budakda, bir yandan resim öğretmenliği yaparken diğer yandan vücut geliştirme sporuna da devam etti. Formunu 2012’de düzenlenecek şampiyona için korumaya devam eden Budakda, ferdi katıldığı ilk müsabakada Denizli’yi temsil etmekten gurur duyarak, bir sonraki şampiyonaya için gün saymaya başladı.

GÜNDE 1,5 KİLOGRAM ET TÜKETİYOR
Ancak pahalı bir spor dalı olan vücut geliştirme için resim öğretmenliğinden kazandığı para yetmeyen Denizlili Arnold, Nisan 2012’de düzenlenecek Milli Takım Seçmeleri için maddi olarak zorlanmaya başladı. Her şeye rağmen seçmelere girerek Denizli’yi temsil etmeyi kafasına koyan Budakda, bankadan kredi çekip, arkadaşları ve yakınlarından borç alma yoluna gitti. Şampiyona için gerekli olan 10 bin TL’nin 6 binini borç alarak temin eden Budakda, vücudu için gerekli olan protein ve ek gıdalar için 4 bin TL’ye daha ihtiyaç duyarken, kendisine bir kulüp veya sponsor olacak kişi aradı. Ancak bugüne kadar başarılı olamadı. Formunu korumak için günlük 1-1,5 kilogram arasında beyaz veya kırmızı et ile bazı ek gıda ve protein ihtiyacı bulunan Budakda, Nisan 2012’de düzenlenecek seçmelerin ardından Denizli ve Türkiye’yi Avrupa ve dünyada temsil edecek.

MUĞLALI RAKİBİNİN ANTRENÖRLÜĞÜNÜ YAPIYOR
Budakda, ilk kez girdiği – klasik body building 1.80 sıkletteki- müsabakada hiç zorlanmadan Türkiye ikincisi olduğunu ifade ederek, şu an aynı yarışmada birinci olan Onur Elibol’un ve dünya şampiyonu Kemal Uysal’ın antrenörlüğünü yaptığını söyledi. Milli takım seçmelerinde birinci olacağına emin olduğunu çünkü yarışmaya katılacak rakiplerinin formlarını bildiğini anlatan Budakda, daha sonra Denizli ve Türkiye’yi Avrupa ve dünyada temsil edeceğine inandığını ifade etti. Budakda, “Yurt çapında tanınan ama kendi şehrimde henüz daha kimsenin bilmediği bir sporcuyum. Kendi imkanlarımla bir şeyleri başarmaya çalışıyorum. Ama maalesef yaptığım spor dünyanın en pahalısı. Öğretmen maaşım bunu karşılamaya yetmiyor, kredi ve borç alarak hazırlıklarımı yapıyorum. Tabi buna çok uzun süre dayanmam mümkün gözükmüyor. Dilencilik yapmıyorum, ihtiyacım olan paranın büyük bir kısmını karşıladım ancak eksiğim var. Elimden geleni yapıp en onurlu şekilde yarışmalara katılacağım” dedi. Ferdi girdiği müsabakalara Denizli’den bir takım adına katılmak istediğini kaydeden Budakda, yardım eli beklediğini sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER