banner249

Harçlıklarıyla Afrika'da su kuyusu açacaklar

Denizli'de ilköğretim öğrencileri, harçlıklarından biriktirdikleri 3 bin doları, Afrika'da su kuyusu yapımı için Kimse Yok Mu Derneği’ne bağışladı.

Harçlıklarıyla Afrika'da su kuyusu açacaklar
banner240

Özel bir ilköğretim okulunun öğrencileri, harçlıklarından biriktirdikleri 3 bin dolarla Afrika'da içme suyu sıkıntısı çeken insanlar için kuyu açtırılmasına katkı sağlayacak. 


Kimse Yok Mu Derneğinin "İyilikleriniz kana kana içilen su olsun” sloganıyla başlattığı Afrika'da su kuyusu açtırma kampanyasına Özel Servergazi İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencileri de katıldı. Öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri toplam 3 bin doları, Afrika'da temiz içme suyuna ulaşma sıkıntısı çeken insanlara yardım eli uzatmak için Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şubesine teslim etti.

Derneğin şube müdürü Mehmet Tulunay, öğrencilerin bağışını kabulünde yaptığı konuşmada, Afrika'da yüz binlerce insanın en temel ihtiyacı olan su için saatlerce yürüdüğünü ve çocukların salgın hastalıklar yüzünden hayatlarını kaybettiğini belirtti.

Afrika'da insanların sağlıklı içme suyuna erişilebilmesi ve bu sayede bulaşacı hastalıkların önüne geçilerek çocuk ölümlerinin azaltılması hedefiyle su kuyusu açma kampanyası başlattıklarını hatırlatan Tulunay, "Bir yudum su için kilometrelerce yol katetmek zorunda kalan insanlara temiz içme suyu sağlamak, salgın hastalıkları önlemek amacıyla yürüttüğümüz su kuyusu projesine minik yüreklerden gelen anlamlı destek bizleri çok mutlu etmiştir. Kendilerine ve en başta bu gençlerimizi yetiştiren anne-babalara teşekkür ederiz" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER