banner249

Sınav Dershanesi yeni öğretim yılına hazır

Sınav Dershanesi Kurucusu Ferhat Tosun, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in dershanelerin kapanmayacağı ve eğitime devam edeceğine yönündeki açıklaması için, “Dershanelerin eğitimin bir parçası olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Sınav Dershanesi yeni öğretim yılına hazırdır” dedi.

Sınav Dershanesi yeni öğretim yılına hazır
banner240

Hükümet kanadının üst kısmından dershanelerin kapanmayacağı yönündeki açıklamanın gelmesinden sonra yeni eğitim öğretim yılı için çalışmalar tamamlandı. 


ARTIK TEREDDÜTE GEREK YOK
Sınav Dershanesi Kurucusu Ferhat Tosun, öğrenci ve velilerin bu saatten sonra herhangi bir tereddüde girmesine gerek kalmadığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı SBS yerine uygulanacak sistemle ilgili (liseye geçiş için) yapılan çalışmalarda son aşamaya gelinmiştir. 

Buna göre bir dönemde öğrencilerin iki veya üç yazılı sınavından biri merkezi olarak yapılacaktır. Çoktan seçmeli test usulüne göre düşünülen bu sınavlar Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerini kapsayacak ve puanlamanın yüzde 60’ını oluşturacaktır. Böylece planlanan yeni sisteme göre 8.sınıflar için bir yılda (her dönem 6 adet olmak üzere)12 sınav uygulanacaktır. 

Önümüzdeki günlerde bu sistem tam olarak şekillendiğinde Sınav Eğitim Kurumları da yayınlarını yeni gelişmeler doğrultusunda düzenleyerek hazırlayacaktır. Sınav Eğitim Kurumları şartlar ne olursa olsun öğrencilerine ve velilerine en iyi yayını ve eğitim hizmetini vermeye devam edecektir ve bunun taahütünü vermekten gurur duymaktadır. Son olarak Ramazan Bayramınızı kutlar yeni eğitim öğretim dönemimizin başarılı geçmesini dilerim.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER