banner249

Denizli’de Kültür Buluşması

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ne katılan grupların temsilcilerini başkanlık makamında kabul etti.

Denizli’de Kültür Buluşması
banner240

 Festivalin tiyatro sanatına katkısının yanı sıra kültürler arası diyaloğu da artırdığını dile getiren Başkan Zolan, "Festivalimiz insanlar arasındaki diyaloğu sağlıyor. Diller, dinler ve ülkeler arası ilişkileri güçlendiriyor" dedi. 


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan bu yıl 30. su düzenlenen Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ne katılan grupların temsilcilerini başkanlık makamında kabul etti. Festivale katılan 18 farklı grubun temsilcilerinin katıldığı ziyaret oldukça keyifli bir ortamda gerçekleştirildi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tiyatro gruplarını kapıda karşıladı. Ziyarete gelen heyet Başkan Zolan'a çiçek ve festival tişörtü hediye etti. Konuklarına şehrimize hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Başkan Zolan, “Sizleri ülkemizde, şehrimizde görmekten mutluluk duyuyorum. Denizlimize hoş geldiniz. Bu yıl 30.’sunu gerçekleştirdiğimiz festivalimiz Dünyada en uzun süre aralıksız devam eden amatör tiyatro festivali olma özelliği taşıyor. 

Bu festival inanıyorum ki daha çok uzun yıllar devam edecek. Bu yıl 18 grup 1 hafta boyunca Denizlili tiyatro severlerle buluşacak. Bu etkinlik insanlar arasındaki diyaloğu sağlıyor. Diller, dinler ve ülkeler arası ilişkileri güçlendiriyor. Tiyatro insanı anlatma sanatı. Her biriniz insanın farklı bir yönünü, farklı şekillerde anlatacaksınız. 

Denizli’ye bu güzelliği yaşatacağınız için hepinize teşekkür ediyorum. Denizli’nin kültür ve sanatla anılması için biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin sanata olan ilgisini artırmak için gayret gösteriyoruz. Bir kez daha sizlere teşekkürlerimi iletiyorum ve tüm Denizlilileri oyunları izlemeye davet ediyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER