banner249

PAÜ’de dersimiz ‘Denizli ve Turizm’

pamukkale Üniversitesi turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokulu, ilk akademik etkinliğinde “denizli ve turizm” konulu panel düzenledi.

PAÜ’de dersimiz ‘Denizli ve Turizm’
banner240

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Vefa Nalbant, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. İlk olarak söz alan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Vefa Nalbant, ilk akademik etkinlikte böyle önemli bir panel düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Nalbant, bölüm hakkında detaylı bilgiler de verdi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli’nin turizm açısından önemli bir merkez olduğunu ve Denizli turizmini akademik açıdan yapılacak çalışmalarla daha da etkili hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Denizli turizminde yer alan kurum ve kuruluşlarla sıkça bir araya gelmeyi istediklerini vurgulayan Prof. Dr. Bağcı, bir çok alanda olduğu gibi turizmde de Denizli’nin hak ettiği seviyeye geleceğini kaydetti.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ise, panelin akademik olarak ilk defa Denizli turizminin mevcut durumu ve geleceğinin tartışıldığı bir panel olması dolayısıyla büyük önem taşıdığını söyledi.
Oturum başkanlığını Doç. Dr. Nurten Çekal’ın yaptığı panele DENTUROD Başkanı ve Colossae Otel Müdürü Şeref Karakan, Umut Termal Otel Müdür Yardımcısı Ayfer Sarı, North Point Otel Müdürü Feridun Tabur, Tripolis Hotel Müdürü Kağan Toker, Anemon Otel Müdürü Seher Kızlıer Gökçe ve Şiir Otel Müdürü Tayfun Dindar konuşmacı olarak katıldı.
Denizli turizminin konuşulduğu panelde termal turizmin ön plana çıkarılması, Laodikya kazıları ve inanç turizmi, uluslararası zincir otel eksikliği, fuarlara daha çok katılarak tanıtım atağının başlaması, havaalanının uluslararası seferlere açılması gibi birçok konu ele alındı. Konuşmaların ardından konuşmacılara çiçek takdim edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER