banner249

İşadamlarını Afrika pazarına davet etti

diad başkanı erdem aydın, afrika pazarına girmek isteyenlerin mutlaka programa katılmasını istedi.

İşadamlarını Afrika pazarına davet etti
banner240

Denizli İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın “Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu organizasyonunda Denizli İşadamları Derneği Üyeleri ve bütün Türkiye’den işadamlarının katılımıyla, Türkiye-Afrika Ticaret Köprüsü programının bir yenisini 16 Aralık 2011 tarihinde İstanbul’da düzenliyoruz’’dedi.

2006 yılından beri düzenlenen Afrika Ticaret Köprüsü etkinlikleri uluslararası iş dünyasında önemli bir bilinirlik düzeyine ulaştığını kaydeden Aydın, “Türkiye Afrika Ticaret Köprüsü – 7 (TATK – 7) etkinliğinin bütün sektörlerin katılımıyla düzenlenecek bir program olması nedeniyle birçok sektörde işadamına hitap ettiğini düşünmekteyiz. Programa yüzlerce Afrikalı işadamı gelerek Türk işadamlarıyla buluşacak. Zirve akşamı düzenlenecek yemeğe Türk ve Afrikalı bakanların yanı sıra üst düzey işadamları da katılacak” dedi.

54 ÜLKEDEN 300 İŞADAMI GELİYOR
Önceki zirvelerde milyonlarca dolarlık iş hacminin temellerinin atıldığına işaret eden Denizli İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın “Ankara’nın Afrika kararlılığı son dönemde açılan büyükelçilik sayısında açıkça görülüyor. Türkiye’nin Afrika ülkelerinde halen 27 sefareti bulunuyor. Bunlardan 14′ü ise son 2,5 senede açıldı. Ankara birkaç ülkede daha büyükelçilik açmayı planlıyor. Benzer şekilde Afrika ülkeleri de Ankara’da sefaret kuruyor. Angola ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti bunun son örneklerinden” diye konuştu.
Denizli İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın, organizasyona 54 farklı ülkeden değişik sektörlerde faaliyet gösteren ithalatçılar, re-eksport firmaları, dağıtımcılar, toptancılar, market zincirlerinin katılacağını kaydetti.

“MUTLAKA KATILMALISINIZ”
Denizli İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın TATK – 7 programının son derece profesyonel uluslararası bir iş zirvesi olduğuna da dikkat çekerek bu programa Denizlili yatırımcıların mutlaka katılması gerektiğini söyledi. Aydın “Zirve Türkiye ve 54 Afrika ülkesinden seçkin ve önceden kayıt yaptıran firmaların katılımına açık 54 farklı Afrika ülkesinden gelen ve kendi sektörünüzde iş yapan firmalarla İstanbul’da görüşmek imkânı elde edeceksiniz. Sadece programa katılım sağlayan tek bir ülkeye gitmek için harcayacağınız vakit ve katlanacağınız maliyetin çok daha azına 54 Afrika ülkesinden İstanbul’da ayağınıza kadar gelen ithalatçılarla görüşebileceksiniz. Yabancı dil bilmemek bir problem değil çünkü TUSKON gelen her yabancı firma için Türkçe bilen bir tercüman tahsis ediyor. Programda Türkiye’den seçkin üreticilerimize tahsis edilebilecek 30 ürün tanıtım standı yer alacak. İkili iş görüşmelerine katılacak toplam firma sayısı 500 ile sınırlı tutulacak. Programa yurtdışından katılım kısıtlı sayıda olacağı için her ülkeye çok cüzi bir kontenjan ayrılmış durumda. Bu nedenle programa her ülkeden belirli büyüklükte firmaların katılımına izin verilecek. Hedeflediğiniz pazarlardaki Afrika’nın en büyük alıcıları Türkiye’ye geliyor” dedi.

Katılan sektörler
Bilgisayar ve Yazılım Kimya Sanayi
Denizcilik Kuyumculuk ve Mücevherat
Elektrik ve Elektronik Madencilik
Enerji Makine ve İmalat Sanayi
Gıda Mobilya ve Ağaç – Orman Sanayi
Hazır Giyim ve Tekstil
Otomotiv – Motosiklet
Hızlı Tüketim Malları
Sağlık ve Tıbbi Malzeme
Isıtma ve Soğutma Sistemleri
Tarım ve Hayvancılık
İnşaat ve Gayrimenkul
Taşımacılık
Kauçuk ve Plastik Sanayi
Turizm

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER