banner249

CHP’li gençler CHP önünde eylem yaptı!

Denizli'nin Çivril İlçe Belediye Başkan adaylığı sürecinde yaşanan gelişmeler CHP önünde gençlerin eylemine sebep oldu. CHP, seçime 42 gün kala ilan ettiği adayını değiştirme kararı alınca, parti gençlik kolları üyeleri bu duruma tepki göstermek amacıyla geceyi parti binası önünde oturma eylemi yaparak geçirdi.

CHP’li gençler CHP önünde eylem yaptı!
banner240

CHP'nin Çivril İlçe Belediye Başkan adayı olarak tanıttığı Kemal Aslan'ın genel merkez kararıyla adaylıktan çekildiği bildirildi. Bu kararın ardından Kemal Aslan'ın, yol arkadaşlarıyla yapacağı bir değerlendirme sonrasında izleyeceği yol haritasını açıklayacağı belirtildi. Ancak, CHP İl Başkanlığı tarafından yapılan herhangi bir açıklama bulunmazken, Çivril CHP İlçe Başkanı Bedri Ataş, yeni adayın Semih Dere olduğunu doğruladı.

Kararın alınması, ilçe ve parti içinde karışıklığa yol açtı. CHP İlçe Gençlik Kolları üyeleri ise partinin, Kemal Aslan'ın adaylığını geri çekerek parti içinde bir kan kaybına neden olduğunu düşünerek tepki gösterdi. Gençler, gece boyunca parti binası önünde oturma eylemi yaparken, yaptıkları açıklamalarda Kemal Aslan'ın halk tarafından takdir edilerek oy oranını artırdığını ve bu nedenle mücadele verdiklerini, hukuksuzluğa karşı direndiklerini ifade ettiler.

CHP Çivril İlçe Belediye Başkan adayının değiştirilmesiyle ilgili yaşanan bu gelişmeler, ilçe siyasetinde önemli bir gündem maddesi haline geldi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER