banner249

Tripolis Antik Kenti;nde kazı çalışmaları başladı

denizli valisi abdulkadir demir, tripolis antik kenti'nde bu yıl başlayan kazı çalışmaları için 400 bin lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

Tripolis Antik Kenti;nde kazı çalışmaları başladı
banner240
Vali Demir, Tripolis Antik Kenti;nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli;nin önemli antik kentlerinden Tripolis;te Denizli Müze Müdürlüğü başkanlığında sürdürülecek kazı çalışmalarına başlandığını belirtti.

Tripolis Anik Kenti;de 1993;te ilk kazılara başlandığını ancak pek çok talihsizlik yaşadığını belirten Demir, ;;Çeşitli dönemlerde Ege Üniversitesi ve diğer üniversiteler ile hocalarımız tarafından burası kazılmış ancak her seferinde bir aksilik çıkmış, bir türlü düzenli kazı çalışması yapılamamış;; dedi.

Demir, Triapolis;teki kazıların artık Denizli Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütüleceğini, bu kazılara çok önem verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti, ;;Tripolis, Hierapolis ve Leodikya ile birlikte bölgedeki üç önemli antik kentten biri. Leodikya;da Denizli Belediyesi;nin desteğiyle kazı anlamında model bir çalışma yapılıyor. Aynı yapıyla yılın 12 ayında Tripolis;te de artık kazı çalışması yapılacak. İl Özel İdaresi olarak buraya tüm ödenekleri karşılama konusunda taahhütte bulunduk. Şu ana kadar bu iş için ayırdığımız ödenek miktarı 400 bin lira. Ayrıca toplum yararına çalıştırmada bu civarda iş arayan, çalışmak isteyen insanlarımızı da işçi olarak burada çalıştırma imkanımız var. Denizli;yi adeta tarihi kentlerin ayağa kalktığı bir şehir haline getirmek zorundayız.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER