banner249

Denizli’de, kadına şiddete topyekun mücadele

denizli'de valilik, belediye ve baro arasında imzalanan kadın ve aile bireylerine karşı şiddetin önlenmesine ilişkin protokol kapsamında kurulan ''kadına ve aile bireylerine karşı Åžiddetin Önlenmesi ve Åžiddet mağdurlarına hizmet merkezi'nde görev yapan gönüllü 43 kadın avukat, çağrılara cevap verecek, yetkili birimleri harekete geçirerek kadına şiddetle mücadele edecek.

Denizli’de, kadına şiddete topyekun mücadele
banner240
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Barosu;nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kadına şiddetin önlenmesi konusunda gereken adımların hızla atıldığını ifade etti. 4 ay önce imzalanan protokol sonrası çağrı merkezinin oluşturulduğunu belirten Demir, ;;Şu anda baromuzda oluşturulan bir sistemle çağrı alma dönemi başladı. Ayrıca baro tarafından aile içi şiddete uğrayan vatandaşlarımıza hukuki yardım yapmak üzerede bir sistem oluşturuldu. Denizli olarak şiddeti, gösterişe mahal vermeden çözmek istiyoruz. Zamanında müdahale ederek bu işlerin yaşanmamasını sağlamak istiyoruz;; dedi.

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan ise proje kapsamında kadın avukatlara seminerler düzenleyerek nasıl hareket etmeleri gerektiğini anlattıklarını kaydetti. En güzel yasaların, uygulayıcıların elinde hayat bulduğunu ifade eden İlhan, ;;Biz valilik, belediye ve baro olarak herhangi bir şiddete maruz kalan çocuk veya kadın vatandaşımızı bu şiddetten kurtarmak istiyoruz. Vatandaşlarımız 264 2525 telefon numaramızdan bizden yardım talep ettikten sonra biz diğer bütün kurumlarımızı devreye sokarak şiddeti önlüyoruz;; diye konuştu.

MERKEZ NASIL ÇALIŞACAK
Merkezde Ankara ve Denizli;de eğitim almış 43 kadın avukat, sırasıyla nöbet tutacak. Nöbette bulunan kadın avukat, ihbarın geldiği noktadaki jandarma, polis ve kaymakamlığı harekete geçirerek kadına şiddetin önlenmesini sağlayacak.

Şiddet gören kadına Adli Tıp Kurumu;ndan rapor alınacak, kadının şikayetçi olması durumunda Cumhuriyet Başsavcılığı;na suç duyurusunda bulunulacak. Şiddet gören kadının eve dönmesinin mümkün olmadığı durumlarda ise, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve kadın sığınma evlerine yerleştirilmesi konusunda başvuruda bulunulacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER