banner249

PAÜ, 9 madalyayla döndü

pamukkale Üniversitesi gençlik spor kulübü yüzme takımı, istanbul’da enka sadi gülçelik spor tesislerinde 12-15 temmuz 2012 tarihleri arasında yapılan türkiye yüzme yaz Åžampiyonası’ndan 9 madalya ile döndü.

PAÜ, 9 madalyayla döndü
banner240
Şampiyonada 7 gümüş, 2 bronz olmak üzere 9 madalya ile dönen Pamukkale Üniversitesi kulüp sporcuları, Denizli’de şimdiye kadar Türkiye Şampiyonalarında alınan en büyük başarıyı elde etti. Kulübün Baş Antrenörü Bayram Yalçınkaya, sporcularının çok zorlu bir hazırlık döneminden geçtiğini, okul döneminde haftada 3 gün sabah erken saatlerde olmak üzere toplam 9 antrenman yaptıklarını ve bu başarının bu emeğin sonunda geldiğini, sporcularını başarılarından dolayı tebrik ettiğini söyledi.

Bunun yanı sıra madalyaların yanında henüz 19 yaş üstü sporcu olmamasına rağmen 7 kez açık yaş final yüzmemizin, gelecek açısından çok ümit verici bir durum olduğunu söyledi. Sporcuların yarış tecrübesinin artması ile gelecek yıllarda daha iyi dereceler elde edileceğinden emin olduğunu söyledi ve bu zorlu süreçte kendilerini yalnız bırakmayan velilere ve yönetime teşekkür etti. Türkiye 15-16 yaş Erkek sıralamasında Enka, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın arkasından Anadolu’da en önemli başarıyı elde ederek Türkiye 4. sü oldu.

Başarılı sporcuları makamında kabul eden Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı ; “Pamukkale Üniversitesinin en önemli avantajı ise çok önemli bir tesise sahip olması. Bu tesis 2007 yılında kurulurken en önemli hedeflerinden birisi, ulusal ve uluslararası arenalarda üst düzey profesyonel sporcuların yetiştirilmesidir. Bu amacımızı zaman içinde gerçekleştirmeye başlıyoruz. Spor Bilimleri ve Teknolojisi Araştırma Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan tesislerde şu ana kadar Milli Takımlar dışında ; Fenerbahçe, Enka, Bornova Bld., Trabzonspor, Antalya BŞB, Gamateks PAU Spor, Denizlispor, Denizli Bld.Spor ve ilimizde bulunan Milli Sporculara antrenman ve ölçüm yapma olanağı sağlıyor. Amacımız Olimpiyat bayrağına sahip bu önemli merkezimizde; SBTYO’ da bulunan ve 2012 Londra Olimpiyatlarına hakem olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Özgür Mülazımoğlu Ballı’dan sonra olimpiyatlara üst düzeyde sporcular çıkarmak ve yetiştirmektir” dedi.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER