Kış aylarında mevsimlik işçiler tarafından soğuk kuyulara gömülen karların karıştırıldığı içecekler vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Geçen kış mevsiminde 300 ton kar gömdüklerini belirten karlama ustası Sebahattin Karacaoğlu, Buldan;da günlük bin bardak karlama tüketildiğini söyledi.
Karacaoğlu, bu yıl teravih namazı sonrası camilerde de karlama ikramı yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu, ;;Kışın beşer kişilik gruplar halinde çalışarak gömdüğümüz doğal karlarımızı, yaz sıcaklarında serinlemek için kullanıyoruz. Karlamalarımızı bardak halinde satışa sunuyoruz. Bugüne kadar 200 tonun üzerinde kar tüketildi. Eylül sonuna kadar kar stoklarının tükeneceğini öngörüyoruz.;;
Kışın gömdükleri karla serinliyorlar
buldan ilçesinde sıcak havalardan bunalan vatandaşlar, kışın kuyulara gömülen karların meyve suları ve pekmeze karıştırılmasıyla yapılan içeceklerle serinliyor.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
Amerikalı arkeolog Spil Dağı’nda kayboldu
2
Kavanozdaki umut 40 kişi için yeşerdi
3
Bu bir terör saldırısı değil… 6 polis, 2 asker...
4
CHP’li belediye Ramazan’ı şarapla karşılayacak
5
Amerikalı arkeolog ölü bulundu
6
82 yaşındaki Raziye Nine, 72 yıldır el havlusu...
7
Gözetleme kulesinde yılan dehşeti
8
Denizlispor’un başkanı belli oldu
9
İlk teravih namazında camiler doldu taştı
10
Hastanede deprem tatbikatı
ANKETTüm Anketler
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
04:10
GÜNEŞ
05:48
ÖĞLE
13:05
İKİNDİ
16:55
AKŞAM
20:13
YATSI
21:43