banner249

Pamuk ağlattı mısır güldürdü

Aydın'ın Söke'den sonra en geniş ovaları arasında yer alan Atça ve Yenipazar'da beyaz altın pamuktan zarar eden üretici son bir yılda yıldızı parlayan mısır ekimine yöneldi.

Pamuk ağlattı mısır güldürdü
banner240

Bölgedeki ziraat odalarının da desteğini alan çiftçi bu sezon ürettiği 6 bin tona yakın mısırı Toprak Mahsülleri Ofisi'ne (TMO) verecek. Çiftçilerin uzun zamandır mağdur olduğunu ifade eden Sultanhisar Ziraat Odası 2. Başkanı Ertan Eker; “Geçen sene ve önceki sene 620 liraya sattığımız Mısır bugün 530 liraya tüccarın eline düştü. O yüzden mağdur olmamak için ziraat odası olarak Toprak Mahsulleri Ofisimiz ile irtibata geçerek mısır alımını sağladık. 


Hem ucuza gitmesini hem de nakliyede yapılan kaybı bu sayede önledik. Bu çiftçiye kilogramda 8-10 lira avantaj sağladı. Önümüzdeki yıllarda da bu Mısır alımının devam etmesini sağlayacağız. Şuanda çiftçimiz ürettiğinden daha çok satmakta zorluk çekiyor. Devletimizin açıkladığı fiyat 645 lira. Bunun KDV ve stopajı düştükten sonra 590-600 lira eline geçecek. Nem oranı yüzde 14'ün altında olan Mısır alımı yapılırken, içindeki kırık oranı ve kum oranı da alım fiyatını etkiliyor” dedi. 

Son bir haftadır topladığı mısırı kamyon ve traktörlerle Yenipazar ve Atça'da ki depolara taşıyan üretici; "TMO'nun alım yapması sayesinde çiftçimiz pamukta bulamadığını mısırda buldu. çiftçimiz mısırda gülecek" şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER