banner249

Mısırda tutuklu Türk gazeteci yardım istedi

Uzun zamandır Mısır’da tutuklu bulunan Türk gazeteci Metin Turan'ın Twitter hesabından paylaşılan mesajda, yardım çağrısında bulunuldu.

Mısırda tutuklu Türk gazeteci yardım istedi
banner240

Mısır’da tutuklu olan TRT muhabiri Metin Turan'ın Twitter hesabından paylaşılan mesajda, tutukluluk sürecinin uzaması halinde Mısır’daki karışıklıktan dolayı can tehlikesi olduğu yazıldı. 


Türk bir akrabasının kendisini ziyaret ettiğinden dolayı bu mesajı attığını da yazan Turan’ın mesajı ise şöyle: “Sevgili dostlarım, merhabalar. Bana dua eden herkese teşekkür ederim. Size Türkiye’den gelen akrabam kanalıyla ulaşıyorum. Allah’ıma sonsuz şükürler olsun, çok şükür iyiyim. Sağlığım yerinde. Hapishane şartları çok kötü. 44 gündür hapishanedeyim. 

Halen esir gibi tutuluyorum. 40 metrekarelik koğuşta 36 kişi beton üzerinde yatıyoruz. 2 tuvalet var banyo yok. Sayın Dışişleri Bakanım, tutukluluk suresi uzatılması halinde burada açlık grevi başlayacak. Hapishane karışabilir. Burası kan gölüne gelmeden beni kurtarın. Türkiye’nin müttefik dostları yok mu? B.Arap Emirlikleri ile temasa geçerek beni serbest bırakabilirler”yazısını paylaştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER