banner249

Okuma aşkı hiçbir engeli tanımadı

germencik ilçesinde yürüme engelli olduğundan okula gidemeyen birgül kaya, ilçe kaymakamının girişimiyle her gün evine giderek ders veren öğretmeni sayesinde 47 yaşında okur yazar oldu.

Okuma aşkı hiçbir engeli tanımadı
banner240
Ortaklar beldesinde yaşayan Birgül Kaya, küçük yaşta geçirdiği çocuk felci rahatsızlığı sonucu yürüme engelli olduğunu, ailesi tarafından okula gönderilmediğini söyledi.

Okuma yazma bilmemenin eksikliğiyle sürekli karşılaştığını belirten Birgül Kaya, "Yazıları, sayıları okuyamadığından işlerimi çevremdekilerden yardım alarak yapabildim. Çocuklar okuyup yazabilirken bunu yapamamanın burukluğunu hep yaşadım" dedi.

Kaya Şöyle devam etti: "Okuma yazma öğrenmeyi çok istiyordum, 10 yıl boyunca da bunun için girişimlerde bulundum. Engelli olmam nedeniyle kurslara katılamadım. Bu isteğimden ilçe kaymakamımızın haberi olmuş ve Halk Eğitim Müdürü ile görüşmüş.

Mutlu Gültekin öğretmen de özel ders verebileceğini söyleyince bir program yaptılar. Mutlu öğretmen, her gün evime gelip eğitim verdi. Sayesinde artık okuyup yazabiliyorum, hayatım değişti. Benim gibi engelli olanlar, okuma yazma öğrenmek için çekinmeden başvursunlar. Hayatlarına ışık gelsin."

KAYMAKAM ÇELİK: BİRGÜL KAYA ÖRNEK OLSUN

Germencik Kaymakamı Resul Çelik, Birgül Kaya;yı evinde ziyaret ederek okuma yazma sertifikasını verdi.

Kaya;yı azminden dolayı kutlayan ve örnek kişi olarak gördüklerini kaydeden Çelik, "Bir insanı hayata bağlamanın yolunun eğitimli olmasından geçeceğini düşünüyorum. Engel tanımadan, mazeret ileri sürmeden imkanlarını zorlayarak çalışan Birgül Kaya herkese örnek olmalı. Yaptığım en hayırlı işlerden birisi bu oldu. Birgül Kaya bize yeniden hayat kaynağı oldu, büyük bir güç verdi" dedi.

Öğretmen Mutlu Gültekin ise meslek yaşamında Birgül Kaya;nın önemli bir yeri olduğunu aktararak, "Kısa sürede okuma yazma öğrenmek için çok çalıştı. Azmiyle bunu başardı. Engelli olmanın eğitim için bir engel olmadığını gösterdi" ifadelerini kullandı.

Halk Eğitim Müdürü Ünsal Bölükbaşı da eğitime ihtiyaç duyan herkes için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER