banner249

Pamukkale Dünya;nın gözdesi oldu

unesco’nun dünya mirasında yerine alan ve son yıllarda ziyaretçi akınına uğrayan pamukkale’de denizli il Özel idaresi genel sekreter adem oklu açıklamalarda bulundu.

Pamukkale Dünya;nın gözdesi oldu
banner240
Bembeyaz travertenleriyle Dünya’da benzersiz bir masal dünyası yaratan Pamukkale, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor. Denizli’de bulunan yer altı mağaraları ve antik Dünya’ya hükmetmiş tarihi kentleri keşfetmeyi bekliyor.

Pamukkale’nin sadece Denizli için değil tüm dünya için önemli bir değer olduğunun altını çizen Oklu, “Bu nedenle UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ndeki yerini almıştır.

Pamukkale’miz eşsiz güzellikleri keşfetmekle bitmeyecek çok özel bir mekandır. ”dedi
Özellikle beyaz travertenlerin tüm dünyanın ilgi odağı olan Pamukkale’nin geçmişte sahip olduğu traverten alanının çok çok üzerinde bir traverten alanına sahip olduğunun altını çizen Oklu, “Dünya’da eşi benzeri olmayan bir yere sahiptir. Burada termal suların içine ayağınızı sokarak sağlığınız için faydalanabilirsiniz. Gelen misafirlerimiz antik havuzun keyfini çıkarıp, sağlıklı yaşama ilk adımı atabilirler. ”dedi.

Antik çağların prensesleri tarafından da kullanılan Pamukkale sularının Cleopatra’nın güzelliğinin de kaynağı olduğunu söyleyen Oklu “ Eski medeniyetlerde sadece sağlık için değil güzellik için de Pamukkale kullanılıyordu” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER