banner249

Halkın yüzde 74’ü SGK’dan memnun

sgk emeklilik hizmetleri genel müdürü ceylan, ‘kurum olarak memnuniyeti ölçmek için bağımsız bir şirkete araştırma yaptırdık. yüzde 74 oranında memnuniyet olduğunu gördük. bu sevindirici ama yeterli değil' dedi.

Halkın yüzde 74’ü SGK’dan memnun
banner240
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Cevdet Ceylan, SGK;nın yaşadığı değişim sonrası vatandaşın memnuniyetini ölçmek amacıyla bağımsız bir şirkete araştırma yaptırdıklarını, yüzde 74 oranında bir memnuniyet ile karşılaştıklarını söyledi.

Ceylan, SGK Denizli İl Müdürlüğü;nün Denizli Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlediği ;;Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Teşvik Uygulamaları;; konulu konferansta bir konuşma yaptı.

Sosyal güvenlikte reform konusunun 30 yıldır hükümetlerin gündeminde olduğunu fakat bir türlü hayata geçirilemediğini belirten Ceylan, son dönemde 3 büyük yapılandırmanın başarıyla hayata geçirildiğini, bürokrasinin azaltıldığını, sağlığa erişimin kolaylaştırıldığını ve internet üzerinden verilen hizmetlerin niteliği ve sayısının artırıldığını söyledi.

Geçmişte SSK ve Bağ-Kur;un ;;köhne, yıkık dökük binalar, asık suratlı insanlar;; imajıyla hatırlandığını, yenilenen hizmet anlayışı ve modern binalarıyla bu imajın hızla değiştiğini ifade eden Ceylan, ;;Kurum olarak memnuniyeti ölçmek için bağımsız bir şirkete araştırma yaptırdık. Yüzde 74 oranında memnuniyet olduğunu gördük. Bu sevindirici ama yeterli değil;; dedi.

Sosyal güvenlik sistemlerinde reform yapamayan İspanya gibi ülkelerin bu nedenle batma noktasına geldiğini savunan Ceylan, kayıt dışı istihdamla ilgili ciddi mücadele yaptıklarını bildirdi. Ceylan, yeniden yapılanma çalışmasıyla birlikte 1 milyon 231 bin kişi ve 80 bin 500 iş yerinin kayıt altına girdiğini, 13 bin 700 sahte sigortalı olduğunu tespit ettiklerini dile getirerek,

’Kayıt dışı istihdam 2007;de yüzde 45;lerden 2012 Mart ayında yüzde 37,5;lara düştü. Her yüzde 1 puanlık kayıt dışı 650 milyon liralık gelir kaybına denk geliyor. Kayıt dışı istihdamı ortadan kaldırdığımız durumda SGK;nın herhangi bir açığı kalmayacaktır. Dolayısıyla en önemli sorunlarımızdan birisi kayıt dışı istihdamdır. Bir doktorun, mühendisin asgari ücretle çalıştığını kimse izah edemez. Bunun kabul edilebilir tarafı da yok; dedi.

Türkiye;de futbolcu ve teknik direktörlerin de geçmişte asgari ücret üzerinden gösterildiğini, yapılan çalışmayla bugün bu durumda olan futbolcu ve teknik direktörün kalmadığını da anlatan Ceylan, futbol kulüplerinin primlerinin tavan seviyesine geldiğini kaydetti.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER