banner249

Kar şerbeti için poşet poşet kar topladılar

hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü muğla'nın göktepe ve yılanlı mevkilerinde başlayan kar yağışı vatandaşları sevindirdi.

Kar şerbeti için poşet poşet kar topladılar
banner240
Muğla;ya yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan Yılanlı mevkisinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Günlerdir, kar yağışını bekleyen ve bölgeye bu yıl ilk defa kar yağdığını söyleyen vatandaşlar, karda mangal yaptı. Çocuklar ise kardan adam yapıp ve kartopu oynadı.

Karla kaplı bölgeye otomobilleriyle gelen sürücüler ise yanlarında zincir olmadığı için zor anlar yaşadı. Karda mahsur kalan bazı araçlar, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından halatlar yardımıyla kurtarıldı.

Ortaca ilçesinden Muğla;ya gelen Göksu Çelik, ;;Şubat ayında Muğla;da insanlar 2 mevsimi birden yaşıyorlar. Bodrum, Marmaris ve Fethiye;de ağaçlar çiçek açtı. Biz Ortaca;dan buraya kar topu oynamak ve karda mangal yakmak için geldik. Arkadaşlarımız da Marmaris;ten geldi. Bizim yaşadığımız yerlere kar yağmadığı için biz de bu dağın yamacına geldik. Karda mangal yapmanın keyfi başka oluyor. Çocuklarımız da kar topu oynayıp güzel bir gün geçiriyorlar;; dedi.

TORBA TORBA KAR TOPLADILAR
Bölgeye piknik yapmak için gelen çok sayıda vatandaş yanlarında getirdikleri çuval ve poşetlere kar doldurarak araçlarına yükledi. Kar şerbetinin Muğla;da vazgeçilmez bir lezzet olduğunu ifade eden Ali Yıldırım, ;;Poşetlere doldurduğumuz karları evde pekmezle karıştırıp kar şerbeti yapacağız. Muğla merkezde kar yok ama burada yüksek kesimler de var. Muğla;da bir anda her mevsimin ayrı güzelliklerini yaşayabiliyorsunuz;; diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER