banner249

Derslik yetersizliği uzaktan eğitimi getirdi

uşak Üniversitesi, artan öğrenci sayısının beraberinde getirdiği derslik sorununu ''uzaktan eğitim'' vererek gideriyor.

Derslik yetersizliği uzaktan eğitimi getirdi
banner240
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik,yeni kurulan bir üniversite olmalarına karşın hızla geliştiklerini, 9 fakülte, 3 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 11 uygulama ve araştırma merkezinde 12 bin öğrencinin eğitim aldığını söyledi.

Bir Eylül Yerleşkesi içerisinde yeni dersliklerin inşa edildiğini, öğrenci sayılarının halen arttığını anlatan Çelik, bu sorunu ;;uzaktan eğitim;; vererek çözmeye çalıştıklarını bildirdi. Çelik,’Derslik ve öğretim görevlisi sıkıntısını çözmek için yeni projeler geliştiriyoruz. Yeni açılan çok sayıda fakülte ve program nedeniyle artan öğrenci sayımız, beraberinde derslik ihtiyacını doğuruyor. Derslik ve öğretim görevlisi ihtiyacını gidermek için ortak zorunlu dersleri öğrencilerimize uzaktan eğitimle veriyoruz’ dedi.

Uzaktan Eğitim Meslek Yüksek Okulu (UZEMYO) bünyesinde 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ortak zorunlu dersler diye adlandırılan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Türk Dili ve Temel Bilgi Teknolojileri derslerini öğrencilere uzaktan eğitim yöntemiyle vermeye başladık. Sistem, hem öğrenciye hem de akademisyenlere büyük kolaylıklar sağlıyor. UZEMYO stüdyolarında haftanın 6 günü öğrencilerimiz uzaktan eğitimle ders alıyor.

Öğrencilerimiz uzaktan eğitim sistemi üzerinden ilan edilen programa istinaden, ilgili saatlerde canlı derslere katılabiliyor. Öğrencilerimiz derslerde soru sorma-soru cevaplama işlemlerini sesli ya da yazılı olarak yapıyor. Ayrıca derslerde kullanılan sunumlara ve belgelere kısacası ders materyallerine rahatça ulaşıp bilgisayarlarına indirebiliyor sınavlarına hazırlanabiliyorlar.;;

30 DERSLİKTEN TASARRUF EDİLDİ
Uşak Üniversitesi;nde öğrenim gören 6 bin 500 öğrencinin ortak zorunlu dersleri uzaktan eğitimle aldığını, 15 öğretim görevlisinin 120 sanal sınıfta bin 519 saat uzaktan eğitim verdiğini ifade eden Prof. Dr. Çelik, bu şekilde 30 derslikten tasarruf ettiklerini belirtti.

Uzaktan eğitim alan öğrencilerin sadece sınav döneminde ilgili derslerle okullara geldiğini vurgulayan Çelik, ;;Derslik açığını kapatmak için hayırseverlerden destek bekliyoruz. çünkü derslik sayımız arttıkça yeni bölümler açacağız. Uşak Üniversitesi;ni Türkiye;nin en önemli üniversitelerinden biri haline getirmeyi amaçlıyoruz. Halen Bir Eylül Yerleşkesinde 136 dersliğimiz var. 2014 yılına kadar 50 derslik inşa etmeliyiz;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER