banner249

Görmez: ;;Biz, Papa’nın işine karışmayız”

diyanet işleri başkanı mehmet görmez, katoliklerin ruhani lideri papa 16. benediktus'un görevi bırakma kararına ilişkin ''biz, başka dini kurumların iç işlerine karışmayız. biz, din adamların beyanlarını esas alırız. beyan odur ki; aşırı yaşlılık ve hastalıktan dolayı görevi bırakacağı yönündedir. dolayısıyla bu beyanı esas almak durumundayız'' dedi.

Görmez: ;;Biz, Papa’nın işine karışmayız”
banner240
Görmez, ;;İl Müftüleri İstişare Toplantısı;; için geldiği Afyonkarahisar;da, Vali İrfan Balkanlıoğlu;nu makamında ziyaret etti. 4 gün boyunca 81 il müftüsü ile Afyonkarahisar;ın Sandıklı ilçesinde bir çalışma yaptıklarını ifade eden Görmez, 6 ayda bir yapılan bu toplantıların her birinin adeta ülkenin dini, manevi, kültür hayatını ele alan birer şuraya dönüştüğünü kaydetti.

Görmez, bir gazetecinin ;;Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus;un görevi bırakma kararını nasıl değerlendiriyorsunuz-;; sorusunu ;;Bazı ülkelerin liderlerine bir şey sorulduğunda onlar derler ki; ;Biz ülkelerin iç işlerine karışmayız.; Biz de, başka dini kurumların iç işlerine karışmayız. Biz, din adamların beyanlarını esas alırız. Beyan odur ki; aşırı yaşlılık ve hastalıktan dolayı görevi bırakacağı yönündedir. Dolayısıyla bu beyanı esas almak durumundayız. Başka bir yorum yapmak istemem;; diye yanıtladı.

Yeni seçilecek olan Papa;yı, Türkiye;ye davet edip etmeyeceğinin sorulması üzerine ise Görmez, ;;Ülkemize, Diyanet İşleri Başkanlığı;mıza gelmek isteyen herkese kapımız açıktır;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER