banner249

Çanakkale ruhu canlandı

18 mart Çanakkale Åžehitlerini anma günü, pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen “türkülerle Çanakkale zaferi” gösterisiyle çok duygulu bir şekilde anıldı.

Çanakkale ruhu canlandı
banner240
Konser öncesinde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, geçen sene 18 Mart tarihinde PAÜ’de düzenlenen Çanakkale Zaferi’nin anıldığı, Pamukkale Üniversitesi’nin kardeş üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın tadı damaklarda kalan konserinin ardından bir sene sonra yine onları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. BAĞCI, bu gösteriyi Çanakkale’de şehit olan tıp doktorlarına ithaf ettiklerini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından sahne alan Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan, Sanatçı Öğretim Elemanı Hakan Tatyüz’ün hazırlayıp ve yönettiği “Türkülerle Çanakkale Zaferi” gösterisi, izleyenleri büyüledi. Gösteride paylaşılan eserler Çanakkale Destanı’nın hüzün ve coşkusunu bir arada yaşatırken, zeybek ve semazen gösterileri de büyük alkış aldı.
Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Öğretim Üyeleri ve öğrencilerden oluşan kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla büyük bir coşku içinde şiirlere ve türkülere eşlik ettiler. Gösterinin sonunda seyirciler arasında bulunan öğrenciler dev bir Türk bayrağı açıp elden ele dolaştırdılar.
Konser sonunda PAÜ Senatosu Üyeleri hep birlikte tüm koro üyelerine teşekkür ederek, çiçek verdi.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER