banner249

Bu haber hoşunuza gidecek

Dershaneler taslağındaki teşvik ve düzenlemelere ilişkin bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, taslakta yer alan sürpriz bir düzenlemeyi de açıkladı.

Bu haber hoşunuza gidecek
banner240

Bakan Avcı, “Göreve yeni başlayan öğretmenlerle ilgili stajyerlik süresi düzenlenmesi de taslakta var. Öğretmenlerin göreve başlamasının ardından 1 yılın sonunda değerlendirmeye tutulması var. Derli toplu değerlendirme var. Staj bitince değerlendirme yapılacak başarılı olamayanlar için 1 yıl daha başka yerde öğretmenin denenmesi düzenlemesi var. Aday öğretmenler için öyle bir statü var” dedi. 


YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE TAMAMLANACAK 
Bazı bakanların yurt dışında olması nedeniyle imzaların tamamlanmadığını kaydeden Bakan Avcı,"İmzalar tamamlandıktan sonra, Meclis'e havale etmeden önce detaylarını basın toplantısıyla açıklayacağım" dedi. Tasarının yerel seçimlerden önce ilgili komisyonda çalışmalarının tamamlanacağı, ancak seçimden sonra da Genel Kurul'a gelebileceğini de belirtti. Tasarının, seçimden sonra özellikle öğretmen atamalarının yapılacağı Ağustos ayına yetiştirilmesi planlanıyor. 

50 BİN ATAMA 
Bakan Avcı Şubat’ta 10 bin Temmuz ayında da 40 bin olmak üzere 50 bin öğretmen atanacağını da söyledi. Taslağın Şubat ayında Meclis’ten geçmesini beklediklerini belirten Avcı, “Taslak yerel seçimi beklemez. Mart ’ta meclis çalışmaz. Şubat ayında meclis gündemine gelir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER