banner249

Tek merkezde toplanacak

Afyonkarahisar’da ‘Acil Çağrı Merkezleri’nin tek çatı altında toplanması amacı ile kentteki kurum ve kuruluşlarla koordinasyon toplantısı yapıldı.

Tek merkezde toplanacak
banner240

 Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Telekom A.Ş. Afyonkarahisar Müdürü Ahmet Ali Gedik ve 112 Acil Çağrı Merkezi içerisinde bulunacak kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 


Toplantının açılışında konuşan Vali Balkanlıoğlu, 110-112-155-156 gibi acil çağrı numaralarını Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi tek numara altında toplamayı amaçlanan uygulamanın kentte çok önemli faydalar sağlayacağını söyledi. 

Uygulama ile kentte bazı iş ve işlemlerdeki karışıklıklar giderileceğini, zaman ve kaynak israfının önlenerek, acil durumlara etkin şekilde müdahale edilebileceğini dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “5 Mart 2014 tarihinde faaliyete geçecek olan 112 Acil Çağrı Merkezi ile jandarma, emniyet, orman yangını, sağlık, acil imdat, gibi kurumların komuta merkezleri tek çatı altında toplanacak. 

Burada 112 çağrısını alan görevli personel, olaya ilişkin genel bilgileri aldıktan sonra bilgileri ilgili birimlerin uzman personeline çağrıyla birlikte aktaracak. Bu manada önce 112 Acil çağrı merkezimizdeki hazırlıkların 5 Mart 2014 tarihine kadar hazırlıkların bitirilerek hizmete geçirilmesi ile alakalı çalışmaların sonlandırılmasını istedik. Daha sonra 112 Acil çağrı merkezi hizmet binasında da incelemelerde bulunarak son durum değerlendirilmesi yapılarak bazı eksikliklerin giderilmesi için talimatlar verdik” dedi. 

Karşılıklı bilgi alış verişin yapıldığı toplantı sonrasında Vali Balkanlıoğlu ile toplantıya katılan heyet yapımı tamamlanan 112 Acil Çağrı Merkezinde incelemede bulundular.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER