banner249

Üreticiye umut oldu

Türkiye'nin en önemli kiraz ve vişne yetiştirme merkezlerinden olan Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde son 5 gündür yağan yağmur üreticiye umut oldu.

Üreticiye umut oldu
banner240

Pazarlar Ziraat Odası Başkanı Kamil Ünal, 5 gündür ilçe merkezi ve köylerinde etkili olan yağmur çiftçiyi sevindirdiğini söyledi. Ünal, yaptığı açıklamada, çiftçilerin aylardır bekleyip, toplu yağmur duaları ettiği, yağmurun yağdığını ve bu yağışlarla ekili alanların kurtulduğunu ve tohumların çimlenmeye başladığını belirtti. 


Yaklaşık 8 aydır yaşanan kuraklığın ardından gelen yağmurun çiftçiyi rahatlattığını ifade eden Ünal, uzun süredir ülke ve ilçede yaşanan kuraklıktan dolayı çiftçinin büyük bir tedirginlik yaşadığını dile getirdi. Cuma gecesinden itibaren belirli aralıklarla yağan yağmurun hem hububata hem de meyve ağaçlarına çok iyi geldiğini anlatan Başkan Ünal, "Birkaç gündür yağan yağmur çiftçiler olarak bizi son derece sevindirmiştir. Kuraklık endişemizi en aza indirmiştir. 

Meteorolojiden aldığımız bilgiler yağışların önümüzdeki haftada devam edecek olması umutlarımızı artırıyor. Hatta meteorolojiye göre kar yağışının başlayacağı müjdesini aldık. Bu yağmurların ardından karın da gelmesi Pazarlar’lı çiftçileri sevindirecektir" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER