banner249

Yaşam Merkezini andırıyor

Denizli Belediyesi'nin hizmete sunduğu kapalı pazaryerleri yaşam merkezini andırıyor.

Yaşam Merkezini andırıyor
banner240

Denizli Belediyesi, hizmete sunduğu kapalı pazaryerleri ile gerek pazarcı esnafını ve gerekse alış veriş yapan vatandaşları kışın yağmur ve çamurdan, yazın da toz ve rüzgardan kurtararak sağlıklı ortamlarda, hijyenik kurallara uygun alış veriş imkanı sundu. Denizli Belediyesi'nin kapalı pazaryeri projeleri hız kesmenden devam ediyor. 


10 yıl önce İncilipınar Kapalı Pazaryeri yapımıyla başlayan kapalı pazar yerleri dönemi, şehrin farklı bölgelerine kazandırılan modern semt pazarlarıyla kesintisiz devam ediyor. Bugüne kadar, İncilipınar, Karaman, Sevindik, Yenişehir, Mehmet Akif Ersoy, Anafartalar, Fatih, Kayıhan, Cankurtaran ve Karşıyaka'da kapalı pazaryerleri tamamlanıp hizmete sunuldu. Öte yandan kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak olan Merkezefendi Kapalı Pazaryeri'nde de sona gelindi. 

YAŞAM MERKEZİ GİBİ 
Denizli Belediyesi'nin kapalı pazaryerleri, bir yaşam merkezini andırıyor. Pazaryeri kompleksi, sadece alış veriş imkanı sunmakla kalmayıp, bölge insanının yaşamını olumlu etkileyecek güzellikte yenilikleri de içeriyor. Bilgi evleri ve kurs merkezleri kapalı pazaryerlerinin bir kısmında yer alarak, bölgedeki çocukların gelişimine olumlu katkı sunuyor. Çocuklar bu merkezlerde boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirerek geleceğe hazırlanıyor. Bu pazaryerlerinde mahalle sakinlerinin bir araya gelebilecekleri toplantı salonları da bulunuyor. 

Bilgilendirme amaçlı düzenlenen birçok toplantı, seminer ve etkinlikler burada sağlıklı ve sıcak bir ortamda veriliyor. Bu mekanlar, aile ekonomisine katkı sağlamak için oluşturulan el emeği sergilerine ev sahipliği yaparken, pazar kurulmadığı günlerde mahallelinin otopark ihtiyacını da karşılıyor. Böylece, kaldırım ve yol kenarlarına park edilen araçlar kapalı pazaryerine park edilerek trafik rahatlatılıyor. Söz konusu alanlar, mevlit, aşure ve lokma dağıtımı gibi durumlarda vatandaşların ihtiyacını karşılarken Kurban Bayramı süresince de kurban kesim yeri olarak hizmet veriyor. Belediye kapalı pazaryerleri doğal afet durumlarında toplanma alanları olarak da kullanılabilecek. 

PAZAR ALIŞVERİŞİNİ MODERN MEKANLARA TAŞIDIK 
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar kapalı pazaryeri yapımına ayrı bir önem verdiklerini söyledi. 10 yılda 10 kapalı pazaryeri yapıldığını, Merkezefendi Kapalı Pazaryeri'nin de kısa süre sonra hizmete gireceğini ifade eden Başkan Zolan, şunları söyledi: 'Denizli insanının günlük yaşamını sihirli dokunuşlarla farklılaştırmak bizim birinci önceliğimiz. 

Son 10 yıl içinde kente kazandırdığımız 10 adet kapalı pazaryeri sayesinde günlük yaşantımızın bir parçası olan pazar alışverişini karmaşa ve sağlıksız ortamlardan modern mekanlara taşıdık. Şimdi ise kente 11. kapalı pazaryerini kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kapalı pazaryerlerini kurban kesim alanları olarak da kullanıyor ve istenmeyen görüntülerin oluşmasını engelliyoruz. 

Bunun yanı sıra bu tür yerler herhangi bir doğal afette insanlarımızın toplanabileceği, sağlık hizmetlerinin sunulabileceği, yemek hizmetinin verebileceği ve otopark olarak kullanılabilecek yerler olarak da kullanıma uygundur. Amacımız, halkımızın en sağlıklı ortamlarda alışveriş yapmasını sağlamaktır '' dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER