banner249

FED’den beklenen karar geldi

ABD Merkez Bankası FED, aylık tahvil alım programını 10 milyar dolar daha azaltarak 75 milyar dolardan 65 milyar dolara düşürdü.

FED’den beklenen karar geldi
banner240

FED Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki gün süren Ocak ayı toplantı sonrasında, parasal genişleme (QE) olarak bilinen tahvil alım programını aylık 75 milyar dolardan 65 milyar dolara düşürdü. 


Başkan Ben S. Bernanke bu toplantıda ABD merkez bankasına son kez başkanlık etti. FED, Aralık ayı toplantısında aylık 85 milyar dolar olan tahvil alımlarını, Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere 75 milyar dolara düşürerek azaltımın ilk adımını atmıştı. 

FED KARARINA UZMANDAN İLK YORUM Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, "FED'in kararı sürpriz olmadı. 

ABD Merkez Bankası FED'in aldığı karar ile yine piyasalara 65 milyar dolar para pompalanmaya devam edilecek. Önümüzdeki ay biraz daha düşer. FED'in kararlarınin Türkiye piyasalarını nasıl etkileyeceğini konuşursak, biz de Türkiye Merkez Bankası'nın aldığı kararlar öne çıkacaktır. 

Piyasalara etki edecektir. Piyasalar yarından itibaren yavaş yavaş normala döner. Merkez Bankası çok önemli bir karar aldı. Bu kararı devrimci bir karar olarak yorumlayabiliriz" açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER