banner249

BIE Heyeti İzmir gezilerine başladı

expo 2020'ye doğru -izmir'in expo 2020'ye adaylığı çerçevesinde kentte incelemelere başlayan bie heyeti, tarihi kemeraltı Çarşısı'nı gezdi

BIE Heyeti İzmir gezilerine başladı
banner240
İzmir;in EXPO 2020;ye adaylığı çerçevesinde kentte incelemelere başlayan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) heyeti, tarihi Kemeraltı Çarşısı;nı gezdi.

EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Vali Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte çarşıya gelen 9 kişilik heyet, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ve Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen tarafından çiçeklerle karşılandı.

Heyete tarihi Kemeraltı Çarşısı hakkında bilgi veren İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, bölgenin dünyanın üstü açık en büyük alışveriş merkezi olduğunu belirtti. BIE İnceleme Heyeti Başkanı Steen Christensen ile üyelere kahve fincanı takımı ve Türk kahvesi hediye eden Mutlu, ;;Evinize döndüğünüzde bu kahveyi içerken bizi hatırlayın. Bizim geleneklerimizde bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır;; dedi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Gönen de heyeti İzmir;de sık sık görmek istediklerini ifade ederek, Türk kahvesinin yapılışını anlattı. Christensen ise İzmir;de olmaktan ve gösterilen misafirperverlikten duydukları mutluluğu dile getirdi. Heyetin programı, basına kapalı olarak yapılan sunumlarla devam etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER