banner249

54 yıllık serüveni anlattı

hierapolis kazı heyeti başkanı prof. dr. francesco d. andria, hierapolis’teki kazılar hakkında il genel meclisi üyelerini bilgilendirdi. bu yıl ki kazıların 29 haziran’da başladığını ve 9 eylül’de son

54 yıllık serüveni anlattı
banner240
Hierapolis Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Francesco D. Andria, Hierapolis’teki kazılar hakkında İl Genel Meclisi üyelerini bilgilendirdi. Bu yıl ki kazıların 29 Haziran’da başladığını ve 9 Eylül’de sona erdiğini belirten Prof. Dr. Francesco D. Andria, İtalya’daki 6 üniversiteden kazı heyetine 70 bilim adamının katıldığını söyledi. İtalyan hükümetinin bu yıl Hierapolis’teki kazılar için 700 bin Euro bütçe ayırdığını ifade eden Francesco D. Andria, Türkiye’nin bir çok medeniyetin beşiği olmasından dolayı burada olduklarını belirtti.

REHBERLER TURİSTLERİ DENİZLİ’DEN ADETA KAÇIRIYOR
Hierapolis kazılarının 1957 yılında başladığına dikkat çeken Andria, bu tür kazıların uzun soluklu çalışmalar olduğunu, bilimsel çalışmaların hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade etti. Andria açıklamasına şöyle devam etti, “Hierapolis ilk kazıldığı zaman o dönemde Denizli’yi birkaç yabancı turist ziyaret ediyordu. Ama kazılar sürdükçe, tarih gün yüzüne çıktıkça turist sayısı da hızla artmaya başladı. Bugün Hierapolis antik kentini yılda yaklaşık 1,5 milyon turist ziyaret ediyor. Amacımız bu turistleri Denizli’de günü birlik değil, daha uzun vadede tutmaktır. Ama her nedense tur acenteleri ve rehberler yabancı turistleri sadece Pamukkale travertenleri ile antik havuzda gezdirip Denizli’den kaçırıyor. Bu konunun üzerinde durmamız gerekiyor” dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin de, yabancı turistlerin günübirlik turizm yerine daha uzun vadeli kalması için planlamalar yapacaklarını kaydetti.
Andria’nın, sunumunun ardından İl Genel Meclisi üyeleri merak ettikleri soruları yöneltti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER