banner249

Yavaş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük sigortasıyız”

valilik önünde toplanan il başkanlığı ve partililer chp’nin 88. kuruluş yıl dönümünü kutladı. atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunarak istiklal marşı okundu. törenin ardı

Yavaş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük sigortasıyız”
banner240
Valilik önünde toplanan İl Başkanlığı ve partililer CHP’nin 88. Kuruluş yıl dönümünü kutladı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından partililerle beraber il teşkilatına geçen İl Başkanı Himmet Yavaş burada bir basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan bir parti olduğunu hatırlatan İl Başkanı Yavaş, “Hiç kuşku duyulmasın ki Cumhuriyet Halk Partisi bugün ve yarın ülkemizin geleceğinin güvencesi,  Türkiye Cumhuriyeti;nin de en büyük sigortası olmaya devam edecektir. Demokratik, katılımcı, çoğulcu, devrimci ruhu içeren çağdaşlaşma hedefi ile insan hak ve özgürlüklerinden geri adım atmadan ilerleme kararlığımızı 88.kuruluş yıldönümümüzde bir kez daha hatırlatmak isteriz. Atatürk;ün mirası Cumhuriyet ve özgürlüktür. Özgür ve bağımsız bireyler yaratmaktır. Cumhuriyet, bireyi kulluktan çıkarıp özgür hale getirmektir. Cumhuriyet bilimdir, sanattır, emektir, akıldır, yaşamı sorgulamaktır, kolaylaştırmaktır. Cumhuriyet ülkenin ve bireylerin geleceğini güvence altına almaktır. Cumhuriyet halkın iradesine saygı göstermektir. Atatürk;ün diğer mirası Cumhuriyet Halk Partisi;nin temel işlevi ise ülkeyi ve toplumu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmaktır. Cumhuriyet;in ilkelerini korumak ve yaşatmak için Çağdaş demokrasinin kuralları içinde mücadelesini vermek en önemli misyonudur” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER