banner249

DENİZLİ DAMGASINI VURDU

80. kez kapılarını ziyaretçilere aralayan fuarda, onur konuğu olarak davet edilen denizli, 1755 m2 alanda 19 firmasıyla yer aldı. denizli valiliği, denizli belediyesi, il Özel idaresi, ticaret odası,

DENİZLİ DAMGASINI VURDU
banner240
80. kez kapılarını ziyaretçilere aralayan fuarda, onur konuğu olarak davet edilen Denizli, 1755 m2 alanda 19 firmasıyla yer aldı. Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, İl Özel İdaresi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf Odaları, İhracatçılar Birliği yoğun bir çalışma yürüterek İzmir Fuarı’nda Denizli rüzgarı estirdi. İlçelerden de çok sayıda firma fuarda yer aldı.

Fuar, Açıkhava Tiyatrosu’ndaki programla başladı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Konuk Ülkelerin Bakanları, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TOOB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DTO Başkanı Necdet Özer, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, fuara katılanlar arasında bulunuyor.

Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TOOB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ve İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile partner ülke Avusturya’nın Ekonomi Aile ve Gençlik Bakanı açılış konuşmasını yaptı. Fuarın Onur Konuğu Denizli adına ise vali Abdülkadir Demir bir konuşma yaptı. Fuarın açıldığı ilk yıllarda Denizli’nin kasaba görünümünde olduğunu ifade eden Demir, ‘Bugün ise tüm dünyanın tanıdığı, ekonomik ve sosyal gelişimin yalnız ve ancak eğitimle mümkün olacağını benimseyen, insana yatırım yapan bir Anadolu Kaplanı olmayı başaran bir Denizli var. Türkiye’ye örnek olmuş bir ili temsil etmekten dolayı çok memnunuz’ dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de, Denizli’nin müteşebbis gücü ile kendi fırsatlarını kendisinin yarattığını ve girişimcilik ruhu ile her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek, İzmir Enternasyonal Fuarının ilerleyen yılında çok daha farklı bir konumda misafirlerini ağırlayacağını ve katılımcı sayısının çok daha fazla olacağını söyledi.
Protokol konuşmalarının ardından, fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

DENİZLİ STANTLARINA YOĞUN İLGİ
Protokol üyeleri ve davetliler daha sonra, fuarın ‘Onur Konuğu İl’ olan Denizli standını ziyaret etti. Denizli Valisi Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan başta olmak üzere diğer Denizlili protokol üyeleri Bakan Binali Yıldırım ve Nihat Ergün ile diğer misafirleri stantları gezdirdi. Bakan Ergün ve Bakan Yıldırım Denizli stantlarına hayran kaldı.
Denizli Belediyesi stantları da fuarın en çok ilgi gören yerlerindendi. Denizli Belediyesi stantlarında Denizli’nin dünyaca ünlü havluları ve horoz şekilli şekerleri gelen misafirlere dağıtıldı. Aşırı kalabalık nedeniyle havlu ve şeker almak isteyenler birbiriyle yarıştı.

DENİZLİ RÜZGARI ESTİ
Fuar boyunca Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci olmak üzere Denizli protokolü, sık sık basın kuruluşlarından gelen röportajlarla Denizli’yi Türkiye ve dünyaya tanıttı.
Bir gün 13 farkılı televizyon kanalına röportaj veren Başkan Osman Zolan, bu yıl 80.si düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Denizli ilinin ‘onur konuğu il’ olarak davet edilmesinden ve fuarda Denizli’ye gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki ana temasının ‘Çevre ve Çevre Teknolojileri’ olduğunu hatırlatan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Bizler yerel yöneticiler olarak, uyguladığımız tüm projelerimizde çevre hassasiyetini göz önünde bulundurmak zorundayız. Denizli Belediyesi olarak 1. olmazsa olmazımız çevredir. Amacımız, çocuklarımıza daha sağlıklı daha temiz ve kirlenmemiş bir dünya bırakmaktır. Bu nedenle Denizli’nin her kesimiyle birlikte güzel işler yaptık. Sanayicisiyle, işadamıyla, esnafıyla, İzmir’e de çıkartma yaparak hem şehrimizi hem de şehrimizin ürünlerini tanıtmak istiyoruz. Görüyorsunuz Denizli stantlarımız büyük ilgi görüyor. Uluslararası Fuarda, birçok sanayici ve işadamımız dünyanın birçok ülkesinden ve ülke içinden meslektaşlarıyla ticari bağlantı kurma fırsatı yakaladı. Kültürel zenginliklerimizi de burada tanıtıyoruz. Hem Denizli açısından hem de ülkemiz açısından büyük faydası olduğu ortadadır.’

FUARA DENİZLİ DAMGASI
Bu arada Denizli, İzmir Fuarı’na damgasını vurdu. Fuar boyunca açık kalacak stantlar adeta yabancı ve yerli fuar ziyaretçilerinin akınına uğradı. Denizli’nin tanıtımına önemli katkısı olan fuar, 18 Eylül’e kadar açık kalacak. İzmir Enternasyonel Fuarı’na Denizli’ye özgü yerel kıyafetlerin sunulduğu bir de defile düzenlendi. Buldan El Sanatları Tekstil Ürünleri Defilesi, izleyenlere unutulmaz güzellikte defile ziyafeti sundu. Başkan Zolan, vali Demir ve milletvekili Zeybekci de, yerli ve yabancı ziyaretlere bol bol Denizli stantlarını gezdirdi.  
Denizli Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da geceye ayrı bir renk kattı. Denizli Belediyesi Konservatuvarı Sanatçısı Hakan Eyiden ise Denizli yöresine ait türkülerle İzmirliler’in gönlünü feth etti.
Fuar boyunca Belediyesi Konservatuvarı Sanatçıları Eyiden ve Yeşim Dağlı konserler verirken Denizlili şair Şerif Kutludağ ‘Şiirlerle Denizli’ adlı dağıtımı ve imza kampanyasına katılacak.




Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER