banner249

Bu okulda okumak bedava

Eylül ayında başlayan eğitim-öğretim yılıyla birlikte faaliyete geçen Baklan Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanıyor. Daha önce 30 öğrenci kontenjanı verilen Türkiye'nin 3 önemli proje liselerinden biri olan okula bakanlık tarafından 30 öğrenci kontenjanı daha açıldı.

Bu okulda okumak bedava
banner240

Türkiye'nin eğitim alanında önde gelen illerinden biri olan ve öğrencilerinin sınav başarıları ile sık sık ülke gündemine de oturan Denizli, eğitimde sınıf atlayacak bir okuluna daha kavuştu. İlçe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Tarım ve Milli Eğitim Bakanlıkları bir süredir proje aşamasında olan ve inşası tamamlanan Baklan Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte kavuştu. Tercih ederek okula yerleşen eğitimini sürdüren tüm öğrencilerin üç öğün yemekleri Baklan Belediyesi tarafından karşılanıyor. 5 yıldızlı otel konforunda öğrencilerin yatılı bir şekilde kalabildiği pansiyonun yanı sıra yine Baklan Belediyesi tarafından öğrencilere burs desteği de veriliyor.

BU LİSE TARIM SEKTÖRÜNE İVME KAZANDIRACAK

Eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okullarının da en üst seviyede eğitim vermeye başladığını ifade eden Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, "Bu süreçte belediye olarak okulumu ilçemize kazandırmak için büyük bir uğraş, büyük bir sabır ve büyük bir mücadele ortaya koyduk. Şükürler olsun ki hayalimizdeki bu okulu Baklan'ımıza ve ülkemize kazandırdık. Tarım sektörüne ivme kazandıracak olan, İleri Teknolojide Zirai üretim, Tarım sanayi tesislerinin kurulumu ve Zirai Alet Makine yapımında bilgi ve beceri ile donanımlı gençlerin yetişeceği okulumuz, aynı zamanda ilçemizin ekonomisine ve sosyal yaşamına da büyük katkılar sağlayacaktır. Çok büyük emekler harcayarak ilçemize kazandırmış olduğumuz okulumuz Baklan’ımıza, ilimize, ülkemize, evlatlarımıza hayırlı ve mübarek olsun” dedi.

CUMHUBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Okulun açılmasında talimatıyla ve emekleriyle en büyük katkıyı veren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek konuşmasına devam eden Başkan Gülsever, “Milli Eğitim Bakanı’mıza, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü’müze, İnşaat, Emlak Genel Müdürümüze, bizlere katkı veren, katılım sağlayan, tüm halkımıza, hemşerilerimize, hayırseverlerimize, Belediye Meclis üyelerimize, emeği geçen herkese ve özellikle inşaatın yapımında büyük emekleri olan personelime yürekten teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEKİ 3 PROJE OKULUNDAN BİRİ BAKLANDA

Okullarında vatana ve millete hayırlı ve güzel insanlar yetişmesinin en büyük dileği olduğunu belirten Başkan Gülsever, “92 bin hektarlık verimli topraklar üzerinde olan bir Baklan ilçesiyiz. Belediye olarak hizmetlerimizin büyük oranda gerçekleştirdik. Neyi yapmak istediğiysek Allah’ım bize verdi. Biz de insanlarımızın hizmetine sunduk. 1960 yılların son dönemlerinde ziraat okulları vardı. Bu okullarımızda Türkiye tarımına yön veren kişiler yetişti. Sonraki yıllarda meslek liselerine vurulan darbe nedeniyle bu okullarımız maalesef hizmet veremez duruma geldi. Bu eksiklik günümüzde de yaşanıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Tarım Bakanlığımızın hem yurtiçi hem de yurtdışında çalışma sonucunda Türkiye’de 3 yerde proje okulu yapalım kararı alınmış, bizde Baklan olarak bu okuldan birine talip olduk. Çok kısa süre içerisinde bu okulu tamamlayarak çocuklarımızın hizmetine hazır hale getirdik” şeklinde konuştu.

VELİLERE VE ÖĞRENCİLERE ‘BAKLAN’I TERCİH EDİN ÇAĞRISI

Okullarında şu an 30 öğrenci olduğunu ve bakanlık tarafından 30 kapasite daha verildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Gülsever, “Öğrencilerimiz okul idaresine ve e devlet üzerinden başvurarak bu okulumuzu talep edebilirler. Cuma günü ise okul idaresi onların kesin kaydını almış olur. Böyle bir zaman var bu zamanı da iyi değerlendirirler. Her şeyi belediye tarafından karşılanan böyle bir okulun başka bir örneği de yoktur herhalde. Veliler açısından da oldukça ekonomiktir. Okulumuz oldukça güvenlidir. Gündüzleri öğretmenleriyle beraber olduğu gibi akşamları da 2 öğretmen öğrencilerin etüdünde bulunuyorlar. Güvenli bir ortamda çocuklar en iyi şekilde burada yetişiyorlar. Velilerimize buradan sesleniyoruz; okulumuzu tercih etsinler. Sayımız artmış olur bizde daha fazla öğrenciye hizmet etmiş oluruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2023, 19:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER