banner249

Basın kartı artık kimlik belgesi sayıldı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü, basın kartlarının artık bankacılık işlemleri dahil olmak üzere her türlü iş ve işlemde geçerli bir kimlik belgesi olarak kullanılabilmesine yönelik bir yazı yayınladı.

Basın kartı artık kimlik belgesi sayıldı!
banner240

Yapılan açıklamada, son zamanlarda İzmir'deki basın kuruluşları temsilcileri ve basın kartı sahiplerinin, kamu kurumları ve bankalarda işlem yaparken basın kartlarının resmi kimlik olarak kabul edilmediği ve bu nedenle çeşitli mağduriyetler yaşandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 13 Ekim 2022 tarihindeki 5187 Sayılı Basın Kanunu'nda yapılan değişiklikle, basın kartının resmi nitelikte bir kimlik belgesi olarak kabul edildiği ve Suç Gelirlerinin ve Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik'te de basın kartının kimlik tespiti için geçerli bir belge olarak kabul edildiği vurgulandı.

Bu çerçevede, basın kartı sahiplerinin bankacılık işlemleri dahil olmak üzere her türlü iş ve işlemde basın kartlarını geçerli bir kimlik belgesi olarak kullanabilecekleri belirtildi. İzmir'deki kamu kurumları ve bankaların İzmir Bölge Müdürlüklerine gönderilen yazıyla bu hususun resmi olarak duyurulduğu bildirildi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER