banner249

Gümüşçay’ı kurutan imza!

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın imzasıyla Gümüşçay Mahallesi’nden 5 kilometrelik kazı yapılarak su boruları döşenip mahallenin suyu fabrikaya taşındığı iddia edildi. 2019'dan beri taşınan sulardan dolayı koca mahallenin suyu kurudu. Vatandaş şimdi Başkan Doğan'a tepki gösteriyor.

Gümüşçay’ı kurutan imza!
banner240

Alınan bilgiye göre, Denizli’de ihracat yapan büyük bir firma, Merkezefendi Belediyesi’nde dönemin Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’ndan mahalleye vurmak istediği sondaj sonrası için kazı izni istedi. Ancak Başkan Subaşıoğlu, mahallenin suyunu kullanmak isteyen fabrikaya geçit vermedi. 

2019’da yerel seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturan Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın ilk icraatı ise Gümüşçay Mahallesi’ne ait suyun fabrikaya taşıyacak kazı iznini vermesi oldu. Kazı iznini alan firma daha sonra DSİ’ye müracaat ederek sondaj iznini almış oldu.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Firma söz konusu arsa üzerinde yaklaşık 300 metrelik bir sondaj gerçekleştirerek büyük bir su kaynağına ulaştı. Daha sonra fabrika suyu önce yol ve kaldırımdan Gümüşçay Deresi’ne borularla taşıdı daha sonra da yaklaşık 5 kilometrelik mesafedeki fabrikasına suyu borularla ulaştırdı.

GÜMÜŞÇAYIN SU KAYNAKLARINI FABRİKA KULLANIYOR
Fabrikanın boyahane kısmında her gün tüketilen tonlarca su Gümüşçay Mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Birçok vatandaş, bahçelerindeki tulumbaların 3-5 metre derinlikten suyu çıkardığını ve bu sularla çiçekleri ve ağaçları suladıklarını ifade ediyorlar. Ancak fabrikanın 300 metrelik sondajıyla beraber hiçbir evde su tulumbalarının çalışmadığı ortaya çıktı.

VATANDAŞ SUYUNU İSTİYOR
Gümüşçay sakinleri, Subaşıoğlu’nun izin vermediği kazıya izin veren Başkan Şeniz Doğan’a sitemde bulundular. 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER