banner249

Usta tiyatroculara taş çıkardılar

Kültürel etkinliklerin yoğun bir şekilde devam ettiği Denizli’de Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü Oyuncuları tarafından sahnelenen ve seyircilerden büyük ilgi gören “Kurban” isimli oyun tiyatro severlerin beğenisini topladı.

Usta tiyatroculara taş çıkardılar
banner240

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından en iyi sosyal sorumluluk projesi birincilik ödülüne layık görülen Genç Denizli Projesi çeşitli sosyal aktiviteler ve etkinliklerle gençlerin ilgisini toplamaya devam ediyor. 


Gençlerin sosyal hayatlarını zenginleştirmek adına Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında hayata geçirilen ve zaman içerisinde binlerce genci farklı sosyal aktiviteler için bir araya getiren proje kapsamında en çok ilgiyi Tiyatro Kulübü gördü. Bu ilginin ürünü olan oyunlar tiyatro severler tarafından büyük beğeni alırken ortaya çıkartılan oyunlar ise izleyici tarafından ilgiyle izleniyor. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü tarafından Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda sahnelenen “Kurban” isimli oyunda yine izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Genç yeteneklerin usta tiyatroculara taş çıkardığı oyunda töre’ye ve erkek egemenliğine karşı çocukları için mücadele eden bir kadının dramını anlatıldı. Genç oyuncuların performansı izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. 

KADIN MESELESİ TÜRK TİYATROSUNDA ÖNEMLİ BİR YER TUTAR
Oyuna hakkında bilgiler veren Yönetmen Ozan Özdemir, “Genç Denizli Tiyatro Kulübü’nün 12. ci oyunu olan, Güngör Dilmen’in “Kurban” adlı oyunu erkek egemenliğine ve töreye baş kaldıran Zehra adlı kadınının dramını konu alıyor. Zehra’nın mücadelesi bireysel olmakla birlikte, toplumsal anlamda da büyük önem taşıyor. Kadın meselesi Türk tiyatrosunda önemli bir yer tutar” dedi. 

Genç Denizli Tiyatro Kulübü oyuncular sergiledikleri oyun ve gösterdikleri sahne performansı ile ayakta alkışlandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER