banner249

Pedallar ilk çağa döndü

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden Frig Vadisi’nin tanıtımı için bugün yurt içi ve yurt dışından gelen 300’e yakın bisikletçi, ‘İlk Çağ'dan Günümüze Pedallarla Yolculuğa Ne Dersin?’ sloganıyla pedal çevirdi.

Pedallar ilk çağa döndü
banner240

Afyonkarahisar’ın turizm potansiyelini artırmak ve Frig Vadisi tanıtım etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, sabah saatlerinde kent merkezi Anıtpark önünden başladı. 


Üniversiteler başta olmak üzere çeşitli bisiklet kulüplerinin gruplar halinde ve bireysel katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, sporcular kent merkezinden başlayarak Frig eserlerinin bulunduğu İhsaniye ilçesine geçti. Etkinliğe, 18 yaşından 60 yaşına kadar kadın ve erkek profesyonel katılımcılar ilgi gösterdi. Yaklaşık 150 kilometre boyunca pedal çevirecek olan sporcuların Frig Vadisi’nin gezdikten sonra son duraklarının yine kent merkezi olacağı kaydedildi. 

“BİR VADİ BOYUNCA PAHA BİÇİLMEZ ESERLERE SAHİBİZ”
Bisiklet turuna startının verilmesinin ardından bir açıklama yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Frig Vadisi’nin sadece Türkiye’nin değil, dünyanın tarihi değerleri arasından bulunduğunu söyledi. 

Vadinin tanıtım için birçok etkinlik gerçekleştirildiğini, bisiklet turunun da bu etkinliklerden birisi olduğunu kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Kentimiz Frig Vadisi ile birçok değerli esere sahip ancak bunu bazı Afyonkarahisarlıların bile gidip görmediğine şahidiz. Bir vadi boyunca paha biçilmez eserlere sahibiz. İşlenmiş kayalar, mağaralar ve anıt mezarlar var ama bunları birçok insan bilmiyor. 

Bunların tarihte kalıp bilinmemesi ve yok olması bizleri çok üzer. Bunun için bizler de çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bizlerin de dahil olduğu Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir’in bulunduğu Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği (FRİGKÜM) isimli bir birliğimiz var. Bu birlik aracılığı ile de çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu etkinlik de bunlardan birisi. Bugün 300’e yakın sporcu Türkiye’nin birçok vilayetinden ve yurt dışından gelerek bu etkinliğe katıldı” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER