banner249

Memurun hatası üniversite öğrencisinin hayatını kararttı 

Üniversite mezunu görme engelli genç kızın EKPSS başvurusunda memurun yaptığı yanlışlık genç kızın öğretmenlik hayalleri suya düşürdü.

Memurun hatası üniversite öğrencisinin hayatını kararttı 
banner240

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurusunda memurun yaptığı hata ile “lise mezunu” yazması nedeniyle Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarını ikinci olarak bitiren görme engelli Ümran Sevinç’in (25) hayalleri suya düşürdü.

Müzik eğitimi almak isteyen genç kızın yeterli altyapı olmadığı gerekçesiyle konservatuvara alınmadığını bildirilen, görüşmeler sonrası girdiği sınavdan birincilikle çıktı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı'nı kazanan görme engelli Ümran Sevinç, geçen yıl bölümden ikinci olarak mezun olarak büyük başarı gösterdi. Müzik benim “yaşam ışığım” diyen Sevinç, müzik öğretmeni olmak için EKPSS’ye başvurdu. Başvuruya üniversite diplomasıyla gittiğini ve görevli memurla okuduğu üniversite hakkında sohbet ettiklerini belirten Sevinç, memurun eğitim durumuna yanlışlıkla “lise mezunu” yazdığını fark edemedi. Sınava girip 75 puan alan Sevinç, sınav sonrası sisteme girdiğinde büyük şok yaşadı. Çünkü Sevinç’in Eğitim durumu yanlışlıkla sisteme lise mezunu olarak geçmişti. Dünyada çok az insanda bulunan ve doğuştan gelen absolut kulak yeteneğine sahip görme engelli Sevinç’in hayatı memurun yanlışıyla alt üst oldu. Morali alt üst olan Sevinç 2 senem boşa gitti ama yılmayacağım” dedi.

"MEMURLA SOHBET BİLE ETTİK"
İki senede bir yapılan sınavın ve iki yıl boyunca sesli kaynaklarla sınava hazırlanıp bir yandan da formasyon eğitimi aldığını dile getiren Sevinç, “Öğretmenlik yapmak için sınava girdim ama memurun hatasıyla büyük sorun yaşadım. Üniversite mezunu olduğum halde başvuruya lise mezunu yazıldığı için iki yılım alt üst oldu. Başvuruya üniversite diplomamla gitmeme rağmen, görevli memur ile sohbet bile ettik. Hangi üniversiteden mezun olduğumu da söylememe rağmen, başvuruya lise mezunu yazılmış olması beni çok üzdü. Sınava girdim, ardından öğretmenlik için başvuru tarihi günü geldiğinde engelli öğretmen alımı yapılırken sisteme giremedim. Lise mezunu olanlar öğretmenlik başvurusu yapamaz’ diye bir uyarı geldi. Ben de lise değil üniversite mezunu olduğum için o uyarıyla şok oldum. Şifremi girdik, lise mezunu olarak görüldüğüm için öğretmen olarak başvuramıyormuşum” diye belirtti.

“İKİ YILIM BOŞA GİTTİ”
Girdiği sınavdan 75 puan alan Sevinç, “İzmir’de belki zor olurdu ama ikinci tercihim tutabilirdi. Daha küçük bir şehirde öğretmen olma şansım vardı. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. Mecburen iki sene sonraki sınavı beklemek zorundayım. Maalesef çabalarım da sonuçsuz kaldı. Memurlardan çok daha dikkatli olmalarını rica ediyorum. Eğer o hata yapılmasaydı belki ben göreve başlardım. Yetkililerden yardım istiyorum. Eğer olmazsa sınava bir daha girmek zorundayım. Bugüne kadar pek çok sıkıntı ile karşı karşıya kaldım. Ama yine de yılmayacağım” ifadelerini kullandı.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİ
çok yoğun tempo ile sınava hazırlandığını dile getiren Sevinç, “Dershaneye gitmeden sesli kaynaklardan ders çalışarak, soruları dinleyip çözüyordum. Yoğun bir yıl geçirdim. Hafta sonları formasyon eğitiminde bile çok zorluk çektim. Tüm yaptıklarım boşa gitti ama her şerde bir hayır vardır. Amacım üniversitede akademisyen olmak ama işe bir okulda müzik öğretmeni olarak başlamak istiyorum. Eğer bir yolu varsa yetkililerden bu konu ile ilgili yardımcı olmalarını istiyorum.”
 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 12:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER