banner249

Hayat şekerden daha tatlı

Diyabet hastalığının son zamanlarda arttığını belirten Dr. Taner Babur, “Hayatın şekerden daha tatlı olduğunu belirterek hayatımızdan şekeri çıkartmamız gerektiğini söyledi.

Hayat şekerden daha tatlı
banner240


Diyabetin çağın vebası olarak nitelendirilen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Babur, “Diyabetin kontrol altına almazsak eğer kalp hastalıkları, böbrek yetmezliği, sindirim sistemi sorunları ve görme kaybı gibi önemli problemlere yol açabileceğini dile getirdi.
 
Halk arasında şeker hastalığı, adıyla bilinen hastalık son yıllarda hızla yayılmaya başladığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Babur, diyabeti kan şekeri yüksekliği ile seyreden, vücudumuzdaki pankreas adı verilen salgı bezinden yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da insülinin vücutta etkili kullanılamaması sonucunda ( insülin direnci) gelişen ve ömür boyu suren bir hastalık.
2 tip diyabet hastalığı bulunduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Babur; “İnsülin miktarının düşük olması veya tamamen durmasıyla ortaya çıkan Tip 1 diyabet çok genç yaşlarda görülmektedir. Üretilen insülinin gerektiği kadar etki gösteremediği Tip 2 diyabet ise yetişkin yaşlarda görülmektedir. İki diyabet tipinin yanı sıra gebelikte çıkabilen diyabet de dikkate alınmalıdır. Diyabeti düşündürecek olan başlıca şikâyetler ise; sık idrara çıkma, ağızda kuruluk, aşırı susama, halsizlik yorgunluk, el ve ayaklarda yanma, karıncalanma hissi, mide bulantısı, kusma, kilo kaybı, acıkma hissi, ciltte kuruluk kasıntı, yaraların geç iyileşmesi, sık tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu, bulanık görme, cinsel sorunlar sayılabilir” dedi.


GİZLİ SEKER, TEDAVİ EDİLMESİ GEREKEN BİR HASTALIKTIR
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Babur, halk dilinde gizli seker olarak nitelendirilen prediyabet konusunda da şunları belirtti; “Kişinin açlık şekerinin 100-125 mg /dl arasında olduğu durumdur. Bu değerler tanıyı diyabet olarak koydurmaz ancak seker yükleme testi ( OGTT) yapılarak altta yatan gizli seker hastalığı ortaya çıkarılabilir. Bu kişiler tip 2 diyabet için adaydır, bu kişilerde 10 yıl içinde tip 2 diyabet gelişebilir. Diyabet hastalığında; ilaç tedavisi, tıbbi beslenme tedavisi, egzersiz ve eğitim yapılması gereken önlemlerdir. Bu tedavilerde ancak beraber uygulanırsa amacına ulaşır” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 12:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER