banner249

Geniz etinin sebebi…

Geniz etinin genetik olduğunu ifade eden Op. Dr. İbrahim Korhan, bağışıklık sisteminin zayıflığının geniz etine zemin hazırladığını ifade etti.

Geniz etinin sebebi…
banner240


Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Korhan, geniz etinin genetik sebeplere bağlı olduğunu, bunun dışında bağışıklık sisteminin zayıflığının da geniz etine ortam oluşturduğunu dile getirdi.

Burun estetik ameliyatları, bademcik enfeksiyonları, sinüzit, grip, soğuk algınlığı, vertigo, kulak hastalıkları ve nefes problemleri hakkında bilgi veren Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Korhan, “Her baş dönmesinin vertigo belirtisi olarak algılanmaması gerektiğini söylerken, geniz etinin çoğu zaman genetik sebeplere bağlı olduğunu, bunun dışında bağışıklık sisteminin zayıflığının da geniz etine zemin hazırlamakta” dedi.
Geniz etinin genetik nedenleri dışında bağışıklık sisteminin zayıf olması ve sık enfeksiyon geçirmek geniz etinin oluşmasına sebebiyet verdiğni belirten Korhan, “Bunun yanında alerjik hastalarda geniz eti problemleri daha sık görülüyor. Alerjik hastalıklar oldukça geniz eti büyümeye devam ederken, geniz eti büyüdükçe alerjik reaksiyonlar artıyor. Bu durum dönüşü olmayan hasatlıklara neden oluyor. Bunun önüne geçebilmek için geniz etinin biran önce alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Geniz etinin alındıktan sonra tekrarlama riskinin çok az olduğunu aktaran Dr. Korhan, “Bizler geniz etinin tekrarlama oranını çok düşük bi oran olarak görüyoruz. Geniz eti reaktif bir dokudan oluşuyor. Kapsüllü bir yapı olduğu için tümünü alma şansımız yok. Bu durum da geniz etinin yeniden oluşmasına yol açabilir fakat düşük bir ihtimaldir” dedi. Ameliyatın belirtilerinin çok net olduğunu dile getiren Dr. Korhan, “Uyku kalitesini bozmakla birlikte çok sık enfeksiyona neden oluyorsa ameliyat gerekir. Antibiyotik kullanmayı gerektiren enfeksiyonlar varsa hastalımıza ameliyatı önermiyoruz" dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 12:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER