banner249

665 öğrenci Çanakkale’de

Çanakkale gezisi için öğrenciler iki gruba ayrıldı. ilk grup yola çıktı ve Çanakkele'nin eşsiz güzellikleriyle Çanakkale destanı'nın yazıldığı yerleri geziyor. ilk kafilede bulunan 345 öğren

665 öğrenci Çanakkale’de
banner240
Çanakkale Gezisi için öğrenciler iki gruba ayrıldı. İlk grup yola çıktı ve Çanakkele;nin eşsiz güzellikleriyle Çanakkale Destanı;nın yazıldığı yerleri geziyor. İlk kafilede bulunan 345 öğrenciyi İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Başgün, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları İsmail Özkan ve İsmail Edip Yılmazlı uğurladı.

Uğurlama da öğrencilere seslenen İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, "Siz bizim geleceğimizin teminatısınız. Geçmişini bilmeyen, geleceğini şekillendiremez. Bu nedenle bu dönem köylerimizde ve beldelerimizde başarılı olan öğrencilerimizi bu geziyle Türk tarihinde unutulmaz bir destan olan Çanakkale Zaferi;nin yaşandığı topraklara gönderiyoruz. Geçmişimizde hangi şartlarda neleri başarmışız bunları göreceksiniz. Türk;ün gücünü ve azmi kafanızda bir kez daha şekillenecek. Geçmişinizi iyi bileceksiniz ki, geleceğinizi de iyi planlayın. O topraklarda hem tarihimizi öğreneceksiniz hem de bir öğretim boyunca yaşadığınız yorgunluğu dinlenerek atacaksınız. Bu projemizi de her yıl öğrenci sayısını artırarak genişletmeyi hedefliyoruz" dedi. Ayrıca, GÜRLESİN, çocuklarımızın geleceğimizin teminatı olduğunun altını çizerek, 2010 yılında olduğu gibi 2011 yılında da bütçede yine en büyük payın eğitime ayrıldığını,  İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak eğitime büyük destek verdiklerini söyledi.
 
Öğrenciler 3 günlük Çanakkale gezisinde rehber eşliğinde Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Ertuğrul Tabyası, Alçıtepe, Kabatepe Müzesi, 57. Alay, Conk Bayırı ile Truva Atı ve Aynalı Çarşı’yı ziyaret edecekler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER