banner249

Denizli’nin geleceği masaya yatırıldı

denizli danışma kurulu, denizli belediye başkanı osman zolan başkanlığında belediyede toplantı düzenleyerek, gelecekte nasıl bir denizli oluşması gerektiği konusunda fikir alış verişinde bulundu.topla

Denizli’nin geleceği masaya yatırıldı
banner240
Denizli Danışma Kurulu, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında belediyede toplantı düzenleyerek, gelecekte nasıl bir Denizli oluşması gerektiği konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Toplantıya, Denizli Belediye Başkanı Zolan’ın yanı sıra AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Belediye eski başkanları Ali Aygören, Ali Marım ve birçok sivil toplum kuruluşları başkanları ile çeşitli dernek ve oda başkanları katıldı.

Toplantıda, Molla Deresi, Kirişhane ve çevresi ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu ve bahçesinin gelecekte nasıl kullanılması gerektiği ve neler yapılabileceği ele alındı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, belediyenin yaptığı tüm projelerde danışma meclisinin görüşlerini önemsediklerini belirterek, “7 yıldır danışma meclisini önemsedik bundan sonrada önemseyeceğiz. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de güzel projeler ortaya çıkartacağız. Artık Denizli kabuğunu kırmıştır. Artık Denizli var olan potansiyelini hak ettiği şekilde kullanabilir hale gelmiştir. Bunu sürdürmemiz lazım. Bu değerlerimizi bilmemiz gerekir.  Bugün 3 konu ele alındı bundan sonra diğer konuları da birlikte inceleyeceğiz. Önümüzdeki dönem kazanan Denizli olsun diyoruz’ dedi.

Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de, ‘Denizli Geleceğini Arıyor’ gibi bir çalışmanın Türkiye’de daha önce örneğinin bulunmadığına işaret etti. Denizli’nin söz konusu çalışmayı yaparken tüm aktörlerinin görüş ve önerilerinin değerlendirildiğini kaydeden Milletvekili Zeybekci, “Denizli bu çalışmayı yaparken bütün aktörlerinden yararlandı. Odalar, sivil toplum kurumları, üniversite ve tüm kurumlarla birlikte yaptı. Belediye olarak da bizim bir yol haritamız oldu. Bu eser, üzerinde yüzlerce yapılan toplantının sonucuydu. Denizli’ye bir önerim var. Önerim bundan sonraki dönemde de bu çalışmaya sahip çıkılması gerekir. Bu bizimdir, hepimizindir. Denizli halkının yazılı hafızası gibidir. AK Partilisi, işçisi, edebiyatçısı, çevrecisi, CHP’lisi, MHP’lisi, herkesin kendini bulabildiği bir çalışma yapılıyor. Bunun yazılı hale getirilerek kararlar halinde bağlayıcı olması gerekir. Bu Denizli olarak gurur duyacağımız bir çalışmadır. Çok başarılı olacağına inanıyorum bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra, başta PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağcı, olmak üzere konu hakkında çeşitli sivil toplum kuruluşları ve oda, dernek temsilcileri görüşlerini aktardı.

3 PROJE
Türkiye’de genel ve hatta geleneksel diyebileceğimiz kentsel dönüştürme metotlarından çok farklı bir biçimde Denizli’nin üç önemli alanı Molla Deresi, Kirişhane ve Çatalçeşme, farklı bir sürece sahne oluyor.

Kentsel Strateji ve Arkitera Mimarlık Merkezi, Denizli Belediyesi;nin desteği ile üç uluslararası, üç ulusal ve üç yerel (Denizli’li) mimarı bu alanlar için stratejik planlama önerileri getirmek üzere davet etti. Arke Tasarım, Lale Mimarlık ve Yonca Tarhan Mimarlık;tan oluşan yerel grup, ulusal mimarlar PAB Mimarlık, Yalın Mimarlık ve Metin Keskin Mimarlık;tan oluşan ulusal grup, İtalyan Insula Architettura E Ignegneria, Hollandalı IND International Design ve İspanyol Nyjhevia;dan oluşan uluslararası grubun katılımı ile Denizli;de ilk çalıştay da böylece başlamış oldu.

3 proje alanına ilişkin görüşler alındı. Türkiye’de ilk kez çok farklı alanda 3 ayrı tasarım grubu çalışacak. Tasarım grupları fikir üretecek. Tasarım ilkeleri ve kriterleri, danışma kurulu toplantı ilkeleri çerçevesinde belirlenecek. Yerel, ulusal ve uluslararası tasarımcılar projelerini sunacak. Bunların içinden danışma kurulu bir projeyi benimseyecek ve belediye projeyi uygulamaya girecek.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER