banner249

Kimseyi bulamayınca kendisi oldu!

İYİ Parti, Denizli’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı bulamayınca Denizli’den seçilen milletvekili Yasin Öztürk’ü aday göstermek zorunda kaldı. Öztürk, Türkiye genelinde başkan adayı gösterilen altıncı milletvekili oldu.

Kimseyi bulamayınca kendisi oldu!
banner240

İYİ Parti, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemekte zorlanınca Denizli'den seçilen milletvekili Yasin Öztürk'ü aday göstermek zorunda kaldı. Bu durumla birlikte Öztürk, Türkiye genelinde başkan adayı gösterilen altıncı milletvekili oldu.

İYİ Parti Denizli İl Teşkilatı, 31 Mart Mahalli ve İdari Seçimleri için aday tanıtım toplantısı düzenledi. Programa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Açılış konuşmasında, Akşener, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Yasin Öztürk'ü açıkladı ve Öztürk'ün nasıl bir belediye başkanlığı yapacağını kendisinin anlatmasını istedi.

Akşener, konuşmasında 2028 genel seçimlerini kazanma hedefine vurgu yaparak, parlamenter sisteme geri dönüşün önemine değindi. İYİ Parti'nin hedefinin, mevcut sistemi değiştirmek olduğunu belirten Akşener, "Meselemiz Erdoğan'ın gitmesi, yerine bir başkasının gelmesi değil, bu sistemin değişmesidir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Balıkesir'den sonra Denizli'den de bir milletvekilini belediye başkan adayı olarak belirledi. Böylelikle İYİ Parti, 31 Mart seçimlerinde en fazla milletvekilini belediye başkan adayı gösteren parti oldu.

İYİ Parti'nin Denizli ilçelerinde de adaylar belirlendi. Acıpayam'dan Sarayköy'e kadar birçok ilçede adaylarını açıklayan parti, Kale ve Çal ilçelerinde ise henüz belediye başkan adayını açıklamadı.

Denizli Milletvekili ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk, konuşmasında Denizli'nin sorunlarını iyi bildiklerini belirterek, "Yaparsa Yasin yapar" dedirtecek kadar çalışkan olduklarını vurguladı ve Denizli'nin ihmal edildiğini ifade etti.

İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki aday listesi şu şekilde:

Acıpayam: Mahir Altuğ

Babadağ: Ali Atlı

Baklan: Celal Tuyji

Bekilli: Kemal Karaman

Beyağaç: Sevhan Demirel

Bozkurt: Zafer Kocaman

Buldan: Mustafa Gülbay

Çameli: Sezai Turhan

Çardak: Mehmet Çakmak

Çivril: İsmail Çorbacıoğlu

Güney: Alaattin Gümüş

Honaz: Osman Çaybaşı

Merkezefendi: Fatih Coşkun

Pamukkale: Türkay Berberoğlu

Sarayköy: Ahmet Çelikak

Serinhisar: Şükrü Averi

Tavas: Emin Barıner

Kale ve Çal ilçelerinde ise İYİ Parti'nin henüz belediye başkan adayını açıklamadığı belirtildi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER