banner249

Çivril’de yılın siyasi golü!

Çivril'de, siyasi partiler arasında karışıklığa neden olan dikkat çekici bir olay yaşandı. İlçe seçim kuruluna kendi partisinin meclis üyesi aday listesini teslim eden İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı Koray Eren'in, başka bir partiden ikinci sıra adayı olduğu ortaya çıktı.

Çivril’de yılın siyasi golü!
banner240

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimine göre, siyasi partiler aday listelerini 20 Şubat'ta seçim kurullarına teslim etti. Denizli'nin birçok ilçesinde özellikle belediye meclis üyelerinin belirlenmesi ve sıralamasına ilişkin görüş ayrılıkları yaşanırken, Çivril'de olaylar bir adım daha ileri gitti. İddialara göre, İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı Koray Eren, 20 Şubat günü partisinin meclis üyesi adayları listesini ilçe seçim kuruluna teslim etti.

Ancak dikkat çekici olan nokta, Eren'in kendi partisinden değil, CHP'den ikinci sıra adayı olmasıydı. Belediye başkan adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan sıkıntılara rağmen, CHP'de de benzer bir sorun meclis üyelikleri için ortaya çıktı. Parti, meclis üyesi listesinde ikinci sırayı İYİ Parti İlçe Başkanı Koray Eren'e ayırarak tartışmalara neden oldu.

Eren'in aday listesinde yer almasının ardından telefonlarını kapatması ve parti içindeki yetkililere ulaşılamaması da dikkat çekti. İYİ Parti İl Başkanı Nihan Cihan Özden ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün, ilçe başkanına ulaşamadıkları iddia edildi.

Olayın daha da ilginç bir boyutu, Eren'in CHP listelerinden adaylığının kesinleşmesinin ardından gece yarısı saat 02:00'de internet üzerinden İYİ Parti'ye istifa ettiği iddiasıyla gündeme geldi. Diğer yandan İYİ Parti il yönetiminin süreci gözlemlediği ve listelerin kesinleşmesi öncesinde adım atacağı öğrenildi.

CHP'nin ilçe seçim kuruluna sunduğu Çivril belediye meclis üyesi aday listesi şu şekilde sıralandı: Mehmet Ali Şahan, Koray Eren, Nuri Özen, Mustafa Altıntaş, Ersan Özgür, İhsan Caran, Selçuk Kaplan, Önder Karabulut, Sinan Genç, Orhan Aktaş, Adem Alan, Kamile Cengiz, Tünay Yazıcı, Bahattin Akbalık, Gülsüm Güllü, Halil İbrahim Oturak, Bayram Çelebi, Sevinç Kılıç, Ziya Kaplan, Halil İbrahim Barut, Seçim Şahan ve Mesut Kalender.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER