banner249

Azerbaycanlı hastalar Pamukkale’de tedavi olacaklar!

Yüzhaber Tv ‘de Raziye Sarı’nın hazırlayıp sunduğu Zirveden programına katılan Nobel Termal Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Sehil, merkezlerinin Azerbaycan Sağlık Bakanlığı ile bir anlaşma imzaladıklarını bu anlaşma ile Azerbaycan’lı hastaların Pamukkale’de tedavi edileceği müjdesini Yüzhaber Tv ekranlarından verdi.

Azerbaycanlı hastalar Pamukkale’de tedavi olacaklar!
banner240

Azerbaycan Sağlık Bakanlığı ile yapılan antlaşmanın müjdesini Yüzhaber Tv ‘den veren Nobel Termal Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Sehil, imzaladıkları anlaşmanın önemine dikkat çekerek bu antlaşma ile Pamukkale Karahayıt bölgesinde dönüşüm olacağını belirten Turgay Sehil,’Bugün ilk olarak buradan müjdeyi veriyorum. 


Hafta sonu Azerbaycan Sağlık Bakanlığının ihalesini kazandık. Artık Azerbaycanlı hastalar Pamukkale de Nobel Termal Tıp Merkezimizde tedavi olacaklar. Birçok ülkelerin sağlık bakanlıkları acenteleri, sigortaları hastalarını tedavi ettirmek için bu tür merkezler ararlar çünkü kendilerinde bu tür merkezler olmadığı için hastalarını tedavi ettirmek için bu tarz merkezlerin arayışına giriyorlar. 

Bu ülkelerden biride Azerbaycan’dı daha önce Azeri hastalar Ukrayna da tedavi oluyorlardı. Son günlerde Ukrayna’daki yaşananlardan dolayı sağlık bakanlığı bir arayışlarına girmişler,bu aşamada beraber çalıştığımız ve bizi refere eden bir kurum tarafından biz bu ihale girdik ve kazandık.Azerbaycan sağlık bakanlığı Pamukkale’yi tercih etti.Bu da yaklaşık olarak yılda ,sadece şimdilik 150,200 hastanın Denizli’ye gelmesi demek.Bununda Pamukkale’ye, Karahayıt’ta ekonomik katkısı olacaktır ‘dedi. 

Pamukkale Karahayıt bölgesinin günübirlik turistleri ağırladığı bir bölge olmaktan çıkarak, termal tedavi merkezleri sayesinde gelen misafirlerin uzun süre konaklayacağı bölge olacağını ifade eden Doktor Sehil,’ Pamukkale Karahayıt bölgesinde artık şunu kırıyoruz, şu değişecek. Pamukkale Karahayıt bölgesi Bodrum, Fethiye, Antalya’dan gelen turistlerin günü birlik gelip gittiği yerden çıkarak bölgede güçlü alternatif olan termal sağlık için gelecekler. 

İnsanlar Pamukkale Karahayıta 15 gün, 2 ay,3 ay sürelerde tedavi olmak için uzun süre kalacaklar. Biz zamanlar yaklaşık 600 bin turistin bölgeye geldiği söyleniyordu fakat bu hastalar günübirlik kalıp gidiyordu. 

Günübirlik olduğu için ne Pamukkaleye,Karhahayıta ne de Denizli’ye ekonomik katkısı olmuyordu.Katkısı olması için o insanların burada yaşaması ve bizim sunduğumuz ürünleri alması gerekiyor.

O ürün için gelmeleri gerekiyor. Bizimle beraber Denizli valiliği, Büyükşehir belediyesi, Pamukklae belediyesinin yapmış olduğu katkılar sayesinde yavaş yavaş dönüşüyor biz de Nobel Tıp Merkezi olarak bunun öncüsü olduk’ diye açıkladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER