banner249

Uzun oturmak tehdit ediyor!

Özel Denipollife Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yücel Yüce, yaşam kalitesini artırmanın en önemli kriterlerinden birinin omuriliği korumak olduğunu söyledi. Yüce, uzun oturmanın yaşam kalitesini tehdit ettiğini açıkladı.

Uzun oturmak tehdit ediyor!
banner240

Masa başında uzun saatler geçirmek insan sağlığının yaşam kalitesini düşürüyor. Aynı pozisyonda saatler geçirmenin kaslarda zayıflamaya neden olacağını belirten uzmanlar, birkaç yöntemle omuriliği korumanın mümkün olabileceği önerisinde bulunuyor.

UZUN SÜRELİ OTURMAYA DİKKAT!

Özel Denipollife Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yücel Yüce, omurganın vücudumuzun temel destek sistemlerinden biri olduğunu hatırlatarak, “Sağlıklı bir omurga, genel yaşam kalitemizi etkileyen önemli bir faktördür. Ancak, yaşam tarzı, uzun süreli oturma, yanlış duruşlar ve yetersiz egzersiz gibi faktörler, omurga problemlerine yol açabilir. Alacağınız faydalı önlemlerle omurga sağlığınızı koruyabilir, yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

İŞTE YAPMANIZ GEREKENLER!

Özellikle iş hayatında omuriliğin korunmasında bazı hareketlere dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Yüce, “Otururken ve ayakta dururken doğru duruşu korumak, omurganın sağlığını destekler. Düzenli olarak yapılan egzersizler, omurgayı güçlendirir ve esnekliğini artırır. Bilgisayar kullanımında doğru masa ve sandalye seçimi, boyun ve sırt sağlığını korur. Ağır yükleri doğru teknikle kaldırmak, bel problemlerini önlemeye yardımcı olabilir. Oturarak çalışanlar için düzenli aralıklarla kalkmak ve esneme egzersizleri yapmak önemlidir. Sağlıklı bir vücut ağırlığını korumak, omurgaya binen yükü azaltabilir. Sigara içmek, omurga sağlığını olumsuz etkileyebilir, çünkü nikotin omurilik disklerine kan akışını kısıtlayabilir” şeklinde konuştu.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER