banner249

Kalça çıkığında erken teşhis uyarısı!

Özel Denipol ve Özel Denipollife Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji doktorlarından Op. Dr. Yücel Yüce, ebeveynleri kalça çıkığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yüce, bu rahatsızlıkların erken fark edilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Kalça çıkığında erken teşhis uyarısı!
banner240

Doktor Yücel Yüce, kalça çıkığının yeni doğan bebeklerin önemli ve ciddi bir sorunu olduğunu belirterek, doğan her 1000 bebekten birinde doğumsal kalça çıkığı geliştiğine dikkat çekti. Yüce, bu bakımdan hastalık farkındalığının artırılması, hastalığın erken teşhis edilmesi ve uygun tedaviye başlanılmasının oldukça önem arz ettiğini ifade etti.

Özel Denipol ve Özel Denipollife Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji doktorlarından Op. Dr. Yücel Yüce, kalça çıkığının kalça eklemi bileşenlerinin doğru bir şekilde bir araya gelmemesi durumunu ifade eden bir terim olduğunu açıkladı. Yüce, bu durumun genellikle kalça eklemi kemiklerini bağladığını ve diğer dokular arasındaki uyumsuz gelişim sonucunu ortaya çıkardığına dikkat çekti.

Fiziki muayene ve görüntüleme testleri ile teşhisi konulan bu rahatsızlığı, problemin mevcut durumuna göre farklı tedavi seçenekleri bulunduğuna dikkat çeken Yüce, bu tedavi seçeneklerini şöyle sıraladı, “Bandaj Uygulaması: Kalça çıkığı olan bebeklerde genellikle tıbbi ekipmanlar (örneğin, Pavlik bandajı) kullanılır. Daha büyük çocuklarda ise cerrahi düzeltme sıklıkla tercih edilir. Cerrahi Müdahale: Kalça çıkığı, cerrahi müdahale gerektirecek kadar şiddetliyse, ortopedik cerrahi düzeltme yapılabilir. Ortez ve Ateller: Bebeklerde veya küçük çocuklarda kullanılmaktadır, kalça ekleminin doğru pozisyonda gelişimini destekleyebilir. Kalça displazisi, erken teşhis ve uygun tedavi ile etkili bir şekilde yönetilebilir. Bu nedenle, bebeklerde ve küçük çocuklarda kalça muayeneleri düzenli olarak yapılmalı ve olası belirtiler hemen değerlendirilmelidir.”


 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER