banner249

Zehir soluyoruz!

Havaların soğuması ile birlikte Aydın’da vatandaşlar oksijen yerine adeta zehir solumaya başladı.

Zehir soluyoruz!
banner240

Aydın şehir merkezinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde artan hava kirliliği nedeniyle astım hastalarının dışarı çıkmaması tavsiye edilirken, vatandaşlar sorunun çözümü için yetkililerden yardım istedi. 


Ülkenin en ılıman illerinin başında gelen Aydın’da havaların soğuması ile birlikte katı yakıt kullanıma bağlı olarak hava kirliliği had safhaya ulaştı. Sabah ve akşam saatlerinde ise şehir merkezine çöken duman görüş mesafesini bile olumsuz etkilemeye başladı. 

Türkiye’de en fazla jeotermal kaynağa sahip olmasına halen katı yakıt ile ısınan Aydın’da henüz tam anlamıyla doğalgazın da kullanılamaması nedeniyle oluşan hava kirliliği şehri yaşanmaz hale getirdi. 

Doğalgaz dağıtımının tamamlandığı Nazilli’de sorun çözülürken, Aydın şehir merkezinde henüz doğalgaz şebekelerinin tam olarak kurulamaması nedeniyle hava kirliliğinin yoğunlaştığını belirten vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde ve sabahın erken saatlerinde çocuk ve yaşlıları ile dışarı çıkmayı çekindiklerini belirttiler. 

Nefes almanın zorlaştığı Aydın şehir merkezinde yaşanan hava kirliliğinin düşük kalorili ve kükürt oranı yüksek kömürlerin yaygın olarak kullanılması ve yanlış yakma tekniklerinden de kaynaklandığı belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER