banner249

İmzalar atıldı

Denizli Belediyesi ve GEKA arasında iki büyük proje için imzalar atıldı.

İmzalar atıldı
banner240

Denizli Belediyesi ve GEKA, Güney Ege Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Denizli Belediyesi tarafından hazırlanan ve Haziran 2013’te başvurusu yapılan 'Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor' ve ' Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor' projelerinin sözleşmeleri imzalandı. 


Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, başkanlık makamında söz konusu 2 projenin sözleşmelerini imzaladı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci ve Nilgün Ök de imza töreninde hazır bulundu. 

Başkan Zolan, Denizli Belediyesi'nin alternatif turizme ayrı bir önem verdiğini kaydederek, 'Bölgemizdeki potansiyeli harekete geçirmek, ışık tutmak, yol göstermek adına oluşturduğumuz Güney Ege Kalkınma Ajansı Muğla, Aydın ve Denizli de çok önemli projelere destek oldu. Son aylarda artık GEKA bölgenin turizm potansiyeline ilişkin noktasal projelerin hayata geçirilmesi konusunda ciddi destekler sunmaya başladı. Bu 3 ilin en önemli özelliği turizmdir. Buralarda çok çeşitli turizm alanları var. Ancak bunu daha da artırmak lazım. 

İnsanlara daha farklı güzelliklerimizi de sunmak adına böyle bir destek program düzenledik. Genel sekreterliğimiz başarılı bir şekilde bunu yürüttü. Sizleri tebrik ediyorum. Turizmde birçok seçenekler olsun istiyoruz. Konaklama süresi artsın ve insanlarımıza katma değer bıraksın arzusundayız. Bu noktada 2 projemiz kabul gördü. Bu projeler inşallah bölgemize artı değer katacak. Derdimiz, bölgemizde taş üzerine taş koymak ve artı değer yaratmaktır. Ben sizlere tekrar teşekkür ediyorum, bölgemize ve insanlarımıza hayırlı olsun' dedi. 

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata da görüşlerini aktardı. Alata, Denizli Belediyesi ile yapılan işbirliğinin bölgeye Denizli'ye önemli kazanımlar getireceğini söyledi. Daha sonra her iki proje için sözleşme imzalandı. Denizli Belediyesi'nin söz konusu projelerinin toplam bütçesi 4 milyon 185 bin 954 TL ve bu bütçenin 1 milyon 498 bin 198 TL’sini GEKA destekleyecek. Denizli Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü AB Proje Birimi'nin hazırladığı projeler ise şöyle: 

ZEYTİN YAYLASI TURİZME KAZANDIRILIYOR 
Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi'nin 2.997.569 TL bütçesi var. Projesi kapsamında, şehir merkezine yakın olan Zeytin Yaylası’nda çadırlı ve bungalovlu kamp alanları, günübirlik kullanım alanları, yöresel ürün sergi ve satış yerleri yapılacaktır. Proje ile hem yerli hem yabancı turistin bölgeye çekilmesi ile alternatif turizm türünün bütünleşmesi ve bölgenin doğal değerleri ile ilişkilendirilmesi de sağlanmış olacak. Proje alanının doğal yapısını korumak için orman örtüsüne en az zarar verilecek şekilde çalışmalar yürütülecek. Projenin süresi 12 ay olarak öngörüldü. Çalışmalarına başlanan ve önümüzdeki aylarda bitirilmesi öngörülen Teleferik ile Zeytin Yaylasına 6 dakikada ulaşım mümkün olacak. 

DÜNYA MİRASI LAODİKYA UYANIYOR PROJESİ 
Dünya Mirası Laodikeia Uyanıyor Projesi'nin bütçesi ise 1 milyon 188 bin 385 TL. Proje 18 ay sürecek. Kültür Bakanlığı ile Denizli Belediyesi arasında imzalanan protokolle 19 Ağustos 2008’de Denizli Belediyesi’ne devredilen Laodikya Antik Kenti, söz konusu tarihten itibaren hızla yerli ve yabancı misafirlerini ağırlamaya başladı. Daha önce neredeyse antik kente bir tek turist gelmezken, bu yıl sonunda 100 bin turistin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Laodikya da yapılacak restorasyon çalışmaları ile turist sayısının arttırılması hedefleniyor. Turizmin gelişmesinde bu proje sürdürülen restorasyon çalışmalarında önemli bir mesafe sağlayacak. Arkeolojik çalışmalar sonucu Ayağa kaldırılmaya başlayan Laodikya Antik Kenti mevcut potansiyeli ve tanıtım faaliyetleri sayesinde Denizli’nin ve bölgenin tanınırlığını artırarak, turizmin gelişmesinde önemli bir etki sağlıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER