banner249

Mekteplilere mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kazım Arslan, tarihi Koca Mektep’in Büyükşehir Belediye binası yapılmaması konusunda açıklamalarda bulundu.

Mekteplilere mesaj
banner240

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Kazım Arslan, “Denizli Lisesi Denizli Büyükşehir Belediyesi olmayacak” dedi. 


Koca Mektep olarak bilinen tarihi Denizli Lisesinin binasının Belediye’ye devredilerek Büyükşehir Belediye binası olmasına tepkiler devam ediyor. Denizli Lisesi mezunları ve öğrencilerinin verdiği tepkiler çığ gibi büyürken tarihi binanın belediye binası yapılması konusunda bir açıklamada CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kazım Arslan’dan geldi. 

Arslan, “Böyle bir düşüncenin yanlış olduğu açıkça ortadadır. Bu kararın yeniden gözden geçirilerek vazgeçilmesi gerekir. Binanın tarihi geçmişine bakıldığında Denizli’de önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Burası yıllardan beri eğitim alanında hizmet veren bir binadır. Uzun süreden beri başarılı bir şekilde eğitim veren bir okuldur. İyi bir eğitim yuvasıdır. 

Bu okuldan çok önemli siyasetçiler, doktorlar, hukukçular, iş adamları, sanayiciler ve eğitimciler yetişmiştir. Eğitim görmüş her bir Denizlilinin burada önemli anıları vardır. Bunlar hiçbir şekilde göz ardı edilmemelidir. Ayrıca bu yapı Cumhuriyetin ilimize kazandırdığı değerli yapılardan bir tanesidir. Mevcut hali ile okul olarak kalması hem Denizli halkı için ve hem de eğitim için oldukça önemlidir. 

Bu binanın mevcut hali ile büyükşehir belediye binası olma imkanı hiç yoktur. Bu binadan gerekli ve yeterli hizmeti vermek de mümkün değildir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazandıktan sonra, Belediye binamız Koca Mektep(Denizli Lisesi) olmayacaktır. Burası eğitim yuvası olarak kalacak ve öğrencilerimizin yetişmesine katkı koyacaktır.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER