banner249

Yavaş, “İktidar maydanozluğa soyundu”

chp denizli il başkanı himmet yavaş, ‘chp’nin ilacı ak parti’de’ diyen ak parti il başkanı avni Örki’ye, “iktidar maydanozluğa soyundu” diyerek cevap verdi.

Yavaş, “İktidar maydanozluğa soyundu”
banner240
CHP’deki tüzük kurultayı hakkında açıklamada bulunan Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki’ye, CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş’tan jet yanıt geldi. Yavaş, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “CHP;de delege seçimleri üyelerin özgür iradesiyle yapılır. AKP;de olduğu gibi birilerinin başrolü oynadığı biat kültürüyle değil. Onlarda birileri ;;otur;; der, herkes oturur. ;;Yat;; der, herkes yatar. Üye olmanın bilinci ve sorumluluğunun hiç önemi yoktur.Cemaat dokulu bir siyaset anlayışını ne gariptir ki demokrasi zannederler ve kendilerini avuturlar.Sonra da etik olmayan siyasi bir üslupla boş boş konuşurlar.Doktor eşinin Buldan;dan Denizli;ye görevlendirilmesini demokrasi zanneden bir anlayışla,teokratik siyaset kültürünü demokrasi olarak yorumlayan anlayış arasından hiçbir fark yoktur.Al birini vur ötekine.

AKP İl Başkanı, partimizin kurultayı için de boyundan büyük sözler sarf etmiştir. Partimizde tüzük değişikliği konusunda farklı görüşlerin aynı noktada buluştuğu bir gerçektir. Yaratılmaya çalışılan siyasi kirlilik CHP;yi yıpratmaya yöneliktir. Partimiz bu çerçevede kurultaydan güçlenerek çıkacaktır.

Ancak, siyaset bilgisi ve kültürünün seviyesini ucube açıklamalarıyla ortaya koyan AKP İl başkanı, halk arasında yaygın bir tabir olan ;;Maydanoz olma;; ya soyunmuştur. Bugün maydanoz olmaya kalkanlar, yarın acı soğan gibi siyaset tarlasında boy vermeye yeltenirse kimse şaşırmasın. Bizler zavallılıklara gülüp geçeriz. Ama haddini aşan hoyrat yaklaşımlara da demokrasi kültürü içinde hak ettiği dersi vermesini de iyi biliriz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER