banner249

Bakan Yıldırım, Ağrılılarla buluştu

ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı binali yıldırım, ege bölgesi ağrı dernekleri federasyonu tarafından düzenlenen kahvaltıda, ağrılılarla bir araya geldi.

Bakan Yıldırım, Ağrılılarla buluştu
banner240
Ağrılılar’ın nüfus yoğunluğu açısından İzmir’de 10. sırada olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, kendisinin de Ağrılı olduğunu, İzmir’de hemşerileriyle birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağını belirtti.

Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen kahvaltılı toplantıda konuşan Binali Yıldırım, ”İzmir’in dünyada hızlı gelişen 4′üncü il olması yetmez, birinci il olacak” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu tarafından bir süre önce gerçekleştirilen ‘Sivil toplum kuruluşları ve siyaset’ konulu paneli de yakından takip ettiklerini bildirerek, “Yeni Anayasa çalışmaları ekseninde bizim de sivil toplum kuruluşlarından beklentimiz bu yönde. Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu bu süreci başarıyla götürüyor. Genel Başkan Hasan Karabağ nezdinde, kendilerini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

İzmir Vilayetler Evi’nde, Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıya katılan Yıldırım, aile kökenlerinin Ağrı’ya dayandığını, kendisinin de Ağrılı olduğunu ifade etti. Türkiye’de göçün getirdiği zorluklarla mücadele etmek için büyükşehirlerde dernekleşmelerin sıklıkla görüldüğünü ifade eden Yıldırım, Ağrılıların da yaşadıkları Şehirlerinde Örneğin İzmir, Denizli, Manisa için üretip Ege Bölgesi’nin kalkınması için çalışırken diğer yandan da geldikleri yörelerinin sorunlarına ilgisiz kalmadığını, bunun da takdire değer olduğunu kaydetti.

Denizli’nin, İzmir’in, Manisa illerimizin artık eskisi gibi olmadığını, kentlerin her geçen gün farklı gelişmelere sahne olduğunu ifade eden Yıldırım, ”Biz daha işin başındayız. Daha asıl perdeyi açmadık. Şu anda ısınma safhasındayız. Sahaya tam anlamıyla yayıldığımızda evelallah İzmir’in kayıp yıllarını ortadan kaldıracağız. İzmir’in öyle dünyada hızlı gelişen 4′üncü il olması yetmez birinci il olacak. ‘35 İzmir 35 proje’ dediğimizde, ”Efendim İzmir’in plakası 65 olsaydı, 55 olsaydı, 17 olsaydı ne olacaktı” diye işi alaya vuranlar şimdi ciddiyeti anladılar. ‘Hükümetin bu projelerine ne takıldınız? Onlar yapıyor siz de laf yetiştirmekle meşgulsünüz. Bırakın kendi projelerinizi üretin’ diyorlar. E hadi günaydın. 13 sene geçmiş. İzmir, 13 senenin şimdi telafisiyle meşgul. İzmir, Allah’ın izniyle altyapısı, üstyapısıyla geçikmiş işleriyle hepsini teker teker çözecek. Bunun için en üst düzeyde siyasi kararlılık var, sivil toplum dayanışması var.” dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan Denizli Ağrılılar Derneği Başkanı Cesim Koçyiğit, Ege Bölgesinde 300 bin Ağrılı hemşerilerinin yaşadığını, hemşerilerinin Ağrı’ya gidip gelmelerinden zaman zaman ulaşımda sıkıntılar yaşandığını bu nedenle, İzmir’den Ağrı’ya hava köprüsü kurulması konusunun da yer aldığı kitlesel bazı taleplerini Sayın Bakanımıza ilettiklerini, Sayın Bakanımızın bunların hepsini not aldığını ifade etti. Koçyiğit toplumun her kesiminde farklı sıkıntıların olduğunu, bunları aşmak için aynı şehirde yaşayan halkların kendi içindeki dayanışması çok önemli. Siyasi partilerimiz arasında, sivil toplum örgütleri arasında, meslek kuruluşları arasında herkesin yaşadığı şehri için bir ve beraber olması gerekir. Düşünceler, fikirler, eğilimler farklı farklı olabilir, bunlar şehrin zenginliğidir, ama şehrin büyümesi, güçlenmesi, noksanlıklarının giderilmesi için de hep dayanışma içinde olmanın daha yararlı olacağına inanarak ve bu yolda yalnız olmadığınızı bir kez daha belirtmek istiyoruz dedi.
Devletimizi temsil eden Hükümet temsilcilerinin, yurttaşlarına sahip çıkması onlara güven vermesi, halkın devletine olan saygınlığını ve sorumluluğunu artırmaktadır. Sivil toplumu temsil eden birisi olarak İzmir ilimizde yaşadığımız bu güzelliğin ülkemizin her ilinde örnek alınması arzumuzdur. Böyle güzelliklerin ortaya çıkması insanlarımızın huzur ve mutlulukla yaşanılabilir bir ortamda yaşamalarına neden olmaktadır” dedi.
Toplantıya, Ege Bölgesi’nde bulunan Ağrı hemşeri derneklerinin başkanları ve Ağrılı işadamları da katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER