banner249

GEKA, Yatağan’ın geleceğini tartışıyor

güney ege kalkınma ajansı uzmanları, ‘yatağan, kılıçtan bıçağa uzanan bir serüven’ adlı kültürel tanıtım kitapçığını takdim etmek amacıyla yatağan belediye başkanı tuncer tunçbilek’i makamında ziyaret etti.

GEKA, Yatağan’ın geleceğini tartışıyor
banner240
GEKA uzmanlarından Dilek Keleş ve Ayşe Taner’in gerçekleştirdiği ziyarette öncelikle Yatağan Bıçakçılığının sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Yatağan bıçaklarının yarınlara ulaşabilmesi için GEKA ile ortaklaşa yapılabilecek projeler üzerinde görüşülen ziyarette, Başkan Tunçbilek GEKA uzmanlarının hazırladıkları tanıtım kitapçığı çalışmasını inceleyerek Güney Ege Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.

GEKA tarafından hazırlanan çalışmanın Yatağan Bıçakçılık geleneğinin devam ettirilebilmesi için önemli bir adım olduğunun altını çizen Tunçbilek, öncelikle sektörün sorunlarını belirleyerek altyapı çalışmalarına ağırlık vermeleri gerektiğini söyledi. Bunun içinde üretici birliğinin sağlanması anlamında öncelikle bir kooperatif oluşturulması ve ardından da sanayi sitesinin kurulması konusunda gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı. Yapılan görüşmede Yatağan Bıçakçılığı’nın devam ettirilebilmesi için tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin de önemli olduğu belirtildi. Bu anlamda öncelikle Denizli içinde turistlerin yoğun olarak ziyaret ettikleri noktaların belirlenerek ürünlerin tanıtım kitapçığıyla birlikte sergilenmesi gerektiği, ulusal ve uluslararası fuarlara katılımların sağlanması ve “Yatağan Bıçakları” üzerine bir internet sitesi kurulması gerektiğinin altı çizildi. Hazırlanan çalışmanın önümüzdeki günlerde İngilizceyle birlikte 5 dilde çevirisinin yapılarak basımının gerçekleştirileceğini söyleyen GEKA uzmanları, bundan sonraki süreçte Yatağan Bıçakçılığı ile ilgili çalışmalarına Ajans olarak devam edeceklerini söyledi.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER